Bir skandal da Nagehan Alçı'dan: Atatürk kadınları eve ait...

Bir skandal da Nagehan Alçı'dan: Atatürk kadınları eve ait...

Nagehan Alçı, yazısında, Ulu Önder’in kadınları eve ait gördüğünü, maço olduğunu ileri sürdü. Alçı gelen tepkilerin ardından ilgili satırları yazısından çıkardı.

Habertürk'ün hükümete yakın yazarı Nagehan Alçı, "80 yılın ardından başka bir Atatürk" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Alçı, yazısında İpek Çalışlar’ın "Atatürk" kitabından yola çıkarak, Atatürk'ün hayatına dair bazı satırlar yazdı.

“SÜREKLİ HİZMET BEKLEYEN VE KADINLARINI EVE AİT GÖREN MAÇO BİR ERKEKTİ”

Alçı, “Atatürk’ün özel hayatı” ara başlığı altında, Ulu Önder’in kadınları eve ait gördüğünü, maço olduğunu ileri sürdü ve Atatürk’ün kadınlara “bakışını” çarpıtarak anlattı:

“Atatürk düşünce olarak kadınların toplumda erkeklerle eşit yeri olmasına yürekten inanan bir siyasi liderdi. Bu yönüyle gerçekten tam bir ilericiydi. Fakat kişisel hayatında kadınlardan bir erkek olarak sürekli hizmet bekleyen ve kadınlarını eve ait gören maço bir erkekti.

Bunu siyasete girmek istediğinde Latife Hanım’a verdiği cevapta da görüyoruz. Şöyle diyor Paşa: “Ben kadınların meclise girmelerinden yanayım. Ama karımın mecliste olmasından yana değilim. Bana rahatı ancak sevgili karım verebilir.” (İsmet Bozdağ’ın Atatürk ve Latife Hanım kitabından)”

YAZIYI DEĞİŞTİRDİ

Odatv'de yer alan habere göre, ancak, gelen tepkilerin ardından, Alçı’nın Atatürk’ün maço olduğunu iddia ettiği kısım yazıdan çıkarıldı. Alçı’nın yazısı şu şekli dönüştü:

“Atatürk düşünce olarak kadınların toplumda erkeklerle eşit yeri olmasına yürekten inanan bir siyasi liderdi. Bu yönüyle gerçekten tam bir ilericiydi. Kadınların kişisel hayatındaki yerine ilişkin ipucunu siyasete girmek istediğinde Latife Hanım’a verdiği cevapta görüyoruz. Şöyle diyor Paşa: "Ben kadınların meclise girmelerinden yanayım. Ama karımın mecliste olmasından yana değilim. Bana rahatı ancak sevgili karım verebilir." (İsmet Bozdağ’ın Atatürk ve Latife Hanım kitabından)”

Habertürk’ün sitesinde o satırlar yer almasa da, arama yapılınca tepki çeken ifadeler bulunabiliyor.

Atatürk’ü “maço” olmakla itham eden Alçı’nın kocası Rasim Ozan Kütahyalı, bir televizyon programında kendisine yapılan şakayı "Kusturmalı Boşnak Saksosu" olarak nitelendirmişti.

Kütahyalı'nın ırkçı ve belden aşağı "Kusturmalı Boşnak Saksosu" lafı izleyenleri şoke ederken, toplumun tüm kesiminden tepki yağmıştı.