'Bir ülke özgürlüklerin genişliği oranında gelişir'

'Bir ülke özgürlüklerin genişliği oranında gelişir'

İstanbul CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Gökan Zeybek, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçim çalışmaları kapsamında ilçeleri sokak sokak gezerek özgürlük vurgusu yapıyor.

CHP’li Zeybek, aday olduğu bölgelerin ilçelerini karış karış gezerek, seçmenlerle görüşüyor ve vatandaşlardan Parlamento seçiminde CHP'ye, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Muharrem İnce'ye destek istiyor.

YURT Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, vatandaşlardan en çok ekonomi, adalet ve eğitimle ilgili sorular aldıklarını söyleyen Zeybek,  parti olarak bu sorunların çözümü üzerine halkı bilgilendirdiklerini belirtti. Zeybek, “Esnaf dolar ile ürünlerini alıp TL ile satamamaktan şikayetçi. Ramazan ayında siftah yapamadan iftar sofrasına oturan esnaf dostlarımızla karşılaştık. Bu nedenle esnaf ve küçük boy işletmeler mali sorunlar yüzünden bankalara borçlu hale geldi. Çalışsın çalışmasın, sigortalı olsun olmasın her haneye bin TL vereceğiz ki ocağında çorba kaynamayan hane kalmasın” dedi.

‘VATANDAŞ BASKIDAN BIKTI'

Ülkede hukuk sisteminin kangren olduğunun altını çizen Zeybek, vatandaşın baskıdan bıkmış durumda olduğunu vurguladı. CHP’li Zeybek, özgürlükler konusunda da şüpheleri olduklarını ifade ederek, “Özgürce düşündüğünü söylemekten korkan, yazamayan, değişik ortamlara girip çıkmaktan çekinen bir kuşakla karşı karşıya olduklarını belirtti. Zeybek,  “Bir ülke özgürlüklerinin genişliği oranında gelişir. Maalesef çok kapalı bir yapıya büründük. En kısa sürede bu çağ dışı uygulamalara son verip, ülkemizi barışçıl bir iklime sokacağız. İnsanlar özgürce düşünecek, konuşacak ve yazacak” diye konuştu. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin hayvan hakları savunucularının hazırladığı Hayvan Hakları Taahhütnamesini imzaladığını kaydeden Zeybek, CHP olarak tüm canlıların yılmaz savunucusu ve koruyucusu olacaklarını söyledi.