Bir yandaş daha Erdoğan’ı yalanlayarak, özür diledi

Bir yandaş daha Erdoğan’ı yalanlayarak, özür diledi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart'ta Taksim'de toplanan kadınların ezanı protesto ettiği iddialarına ilişkin destek veren bir yazı kaleme alan Süleyman Özışık geri adım atarak eylemcilerden özür diledi.

Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık, "Taksim'deki gösteride ezanı susturmak için ıslık çalındığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı protestocuların ezanı değil, yolu kapatan polisi ıslık çalarak protesto ettiği belirlendi." diyerek Taksim'de toplanan kadın eylemcilerden özür dilerdi. 

8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen Feminist Gece Yürüyüşü sırasında kadınların ezanı ıslıkladığını öne süren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yandaş basından da destek gelmişti.

Ancak söz konusu videolar incelendiğinde kadınların ezandan önce de ıslık kullandıklarını ortaya çıkarken, AKP’ye olan yakınlığı ile bilinen isimler de gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı.

Fatih Tezcan, Sevilay Yılmaz ve Ahmet Hakan gibi isimler konuya ilişkin açıklama yaparken, ezana yönelik bir protesto olmadığını vurgulamışlardı.

Son olarak Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık da Twitter hesabından yaptığı açıklama ile özür diledi.

Özışık’ın "Düzeltme ve özür..." notuyla paylaştığı açıklama şu şekilde: 

Bir yandaş daha Erdoğan’ı yalanlayarak, özür diledi