Birlikte yaşamanın ve umudun güvencesi olacaklar

Birlikte yaşamanın ve umudun güvencesi olacaklar

İstanbul’da CHP ilçe kongrelerinin başlamasına sayılı günler kaldı. İlçelerde demokrasi yarışı ise sürüyor. Her gün yedi ilçeye yer verdiğimiz analizde bugün İstanbul’un kalbi olan Beyoğlu ilçesinin yanı sıra CHP’nin iktidar olduğu Küçükçekmece ve Beylizdüzü gibi ilçeler yer alıyor. Beyoğlu’nda seçim yarışı hareketli geçerken diğer ilçelerde ise başkanlar çalışmalarını sürdürüyor. Ortak mesaj ise parti içindeki birlik ve beraberlik oldu.

Cihan GÜNER & Süleyman KILIÇ

CHP’ye iktidar yolunu açacak olan İstanbul’daki yeniden yapılanma sürecini mercek altına alan Yurt, başkan adaylarını partililerle buluşturmaya devam ediyor. Başkan adayları seçmenlerine verdikleri mesajda demokrasi vurgusu yaptılar. 2019 seçimlerine vurgu yapan başkan adayları aynı zamanda ilçelerdeki kentsel dönüşüm, rant projeleri ve işsizlik gibi konuların da takipçisi olacaklarını belirttiler

BEYOĞLU

Toplam nüfusu 238 bin 762 olan ilçenin 45 mahallesi bulunmakta. Ağırlıklı olarak Sivas, Giresun ve Kastamonu seçmeni bulunmakta. Seçmen sayısı 176 bin 182 kişidir. 2014 yerel seçimlerinde AKP 69 bin 549 oy alırken CHP 51 bin 184 oy almıştı. Toplam CHP'li üye sayısı 4700, 8 il delegesi, 400 ilçe delegesi, bir önceki kurultayda 2 kurultay delegesi bulunmaktadır.

Oğuz Ünver: Hep birlikte güveni inşa edeceğiz

BÖLGEMİZİ, kısaca özetlemek gerekirse, çesitli sorunları bulunmakta. Bu sorunların başında kentsel dönüşüm, güvenlik, uyuşturucuyla mücadele, işsizlik, eğitim vb. gelmekte. Bu sorunları çözmek için halkın siyasete ve siyasetçiye güven duyması gerekmekte. Bu güvenin tekrar tesis edilmesi ve bunun da CHP kadrolarınca sağlanması için partimi hem yerelde hem de genelde iktidara taşımak için adayım.

Bekir Özcan: Örgütlü mücadele edeceğiz

ÜLKEMİZDE yaşanan kötü gidişatı hepimiz görüyoruz ve yaşıyoruz. Bu haksızlıklara dur demenin yolu CHP çatısı altında örgütlü mücadeledir. KHK ile işten atılan mağdurlar, maden işçileri, çocuk istismarı, kadın cinayetleri, bunlara duyarlı eylem koyabilen kadrolar oluşturmak gerekiyor. İç barışı ve huzuru sağlamalıyız. Dinamik seçimlerde görevinin başında kalacak, siyaset üretecek kadrolar kurmak zorundayız. Bu doğrultuda 2019’da omuz omuza mü- cadeleyi kurmak için adayım.

İnan Günay: Esnafın sesi kulağı olacağız

“ESNAF kardeşlerimizle yeniden toplantılar yaparak, mecliste onların sesi kulağı olacağız. Masa sandalye yasağı, tüm kapalı yerlerde sigara yasağı, ruhsat zulmü, zabıta terörü altında ayakta kalma savaşı veren esnaf ile yeniden dayanışma içinde olacağız. Mahallenin bileni, kanaat önderi muhtarlarımızı yeniden sık sık ziyaret edecek, onların sorunlarını yerel meclise ve gerektiğinde TBMM’ye taşıyacağız. Beyoğlu'nda bizim önceki ilçe baş- kanlığımız döneminde yaptığımız gibi dernekleri, vakıfları, STK’ları yüzlerce kez tekrar ziyaret edeceğiz. Antalyalının, Vanlının, Sivaslının, Erzurumlunun, Kastamonulunun, her zaman yanlarında olduk olmaya devam edeceğiz. Bu hafta 665. kez oturacak Cumartesi Anneleri ile dayanışacak, ilçemizde zulme, haksızlığa uğrayan kim varsa sahip çıkacağız.”

Bir diğer Beyoğlu adayı ise Engin Baba.

BAHÇELİEVLER

2016 yılına göre 598 bin nüfusu olan ilçede, toplam 11 mahalle bulunmakla birlikte CHP’li üye sayısı 8 bin 586’dır. 2014 yerel seçimlerinde CHP 130 bin 947 (yüzde 35,6), AKP 177 bin 228 (yüzde 48.1) oy almıştır. İlçe delegesi 417, il delegesi 22’dır.

Gökmen Güneş: Yerelde ve genelde iktidar olmaya çağırıyorum

CHP ilkelerinden ödün vermeden, ülkenin içinde bulunduğu şartlarda tek umudun CHP olduğunun farkında olarak havasını kokladığım, ikamet edip iş yaşamımı şekillendirdiğim çocuğumu büyütüp değişik alanlarda hizmet verdiğim, dostluğu, huzuru dayanışmayı gördü- ğüm ancak iyi yönetilmediğinden emin olduğum, Bahçelievlerimize hizmet etmek amacıyla yapı- lacak ilçe başkanlığı seçiminde, bir üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe başkanlığına adayım. Bahçelievler’de geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak örgütümüzü birlikte iktidarı kucaklamaya çağırıyorum. Her gün daha da yoksullaşan, açlığa, yokluğa işsizliğe mahkum edilen halkımı- zın refah ve mutluluğu, çocuklarımızın aydınlık geleceği, barış içinde yaşanası bir dünya özlemi, çağdaş bir hukuk devleti gibi yönetilen özgür demokratik bir Türkiye umuduyla Bahçelievler’de hep birlikte, yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde Genel Başkanımızın temposuna çalışma azmine ve hızına ayak uyduracak, destek verecek bir örgüt için, bu uğurda zorlu ama onurlu mücadeleye destek vermek için ilçemizi sokak sokak örgütlemek için adayım.

Mehmet Ali Acar: Alanlarda, halkın içinde olmalıyız

AKP'nin mezhepcilik yaptığı, ayrıştırma yaptığı, yetmiyormuş gibi bir de içimizde bizler bunu tartışmayalım ayrışmayalım. Cumhuriyet düşmanlarına karşı güçlü durmalıyız. Tüm çabalarımız partimizi iktidara getirmek olmalı. Burada partimizi iktidara taşımak için adaletli olmalıyız. Alanlarda halkın içinde olmalıyız. Halktan kopuk bir örgüt yapısı yerine halkla bütünleşmeliyiz. Örgütümüz daima alanda olmalı, halkla bütünleşmelidir.

Bahçelievler ilçesindeki diğer aday Mehmet Ali Özkan, Yurt’a açıklama yapmadı.

ZEYTİNBURNU

2016 yılına göre nüfusu 287 bin 897 olan ilçenin 13 mahallesi, 58 caddesi ile 971 sokağı vardır. Referandumdaki seçmen sayısı 195 bin 492. CHP üyesi 6 bin 400 olan ilçede 416 delege, 8 il delegesi, 2 kurultay delegesi vardır. 2014 yerel seçimlerinde CHP 29.09 oy alırken, AKP 49.17 oy almıştı.

Abdullah Şahin: Geleceği birlikte yöneteceğiz

ÜLKEMİZİN geleceğinde çok önemli rol oynayacak olan seçimlerde, her kim olursa olsun adaylarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Bu özveri değil bir yönetim kuruluna düşen bir görevdir. Yönetim kurulları üyelerden aldığı yetkiyle, üyeler adına yönetim faaliyeti yürütürler. Seçimi üyenin sorumluluğuna bırakılmış, belediye başkanı adaylığı, milletvekili adaylığı gibi konularda dayatmalarda bulunmak, her şeyden önce siyasi sorumluluk alacak adaya, sonra yönetim kuruluna ve partimize zarar verecektir. Biz tüm adaylara eşit mesafede durarak, süreçleri destekleyeceğiz. Aday adaylığı sürecini bir demokrasi şenliği haline getirip, ilçemizden yıllar sonra bir belediye başkanı çıkmasını sağlayacağız. Belediye başkan aday adaylarının, önseçim sürecinde kendilerini üyelerimize en iyi şekilde anlatabilmelerini sağlayacağız. Bu sayede, hem üyelerimiz desteklemek istedikleri adayı iyice tanımış olacak, hem de adayların projeleri, yerel seçim sürecinde üyelerin bildiği ve onayladığı projeler olacak. Özveri ile çalışan belediye meclis grubumuzun yaptıklarını üyelerimize sürekli duyuracağız. Kadınlarımız sadece bir kota dolgusu olmaktan çıkacak. İlçe yönetiminin en önemli noktalarında, yapılan faaliyetlerin merkezinde olacaklar. İlçemizin, avukatı, doktoru, mühendisi, mimarı, esnafı, iş adamı, kendini yetiştirmiş, özellikleri olan bireylerinin halkımızla buluşmasını sağlayacağız. Gençlerimiz kendi gündemlerini oluşturan, kendi projelerini oluşturan ve Türkiye’nin en genç siyasi liderlerini yetiştirmek amacını taşıyan yepyeni bir yapıya kavuşturulacak. Toplum dışına itilmiş, sokakta görmediğimiz için yok sandığımız engelli hemşerilerimizin sorunlarının dinlendiği, kendileri için çalışan birimlerin olduğu bir ilçeye kavuşacaklar. Onlar için özel etkinlikler yapılacak.

Zeytinburnu ilçesindeki diğer aday Metin Doğan, Yurt’a açıklama yapmadı.

GAZİOSMANPAŞA

2016 yılına göre 499 bin 766 nüfusu olan ilçede 16 mahalle yer alırken 5 bin CHP üyesi, 400 delegesi bulunmaktadır. Son yerel seçimde AKP 132 bin 323 (yüzde 47,56) CHP 63 bin 581 ( yüzde 22,85) oy almıştı.

Ümit Kaplanseren: Ülkenin sol bakış açısına ihtiyacı var

BİR çiçeğin açtığını görmek istiyorsan eğer, bilmelisin ki o çiçeğin suya, toprağa ve korunmaya ihtiyacı var. Tohum toprağa, toprak suya kavuşmalı. Tohumun suya ihtiyacı varsa, toplumun da insanı ve onun tüm değerleri üzerine politika oluşturan sol idelojiye ihtiyacı vardır. Aksi durumda, çarpık, yoz, insanı pazardaki ‘mal’ gibi gören vahşi kapitalizmin çarkı içinde yok olup gitmeye mahkumuz. Bu nedenle sol ideolojinin ürünleri olan özgürlük, hak, hukuk, adalet, demokrasi, barış gibi kavramlar bizim için vazgeçilmezdir. Ekmek kadar, su kadar önemlidir. Çünkü insan olmanın onurunu, gururunu da güçlendiren değerlerdir bunlar. Partiler, sol ideolojiye yaklaştıkça toplumsallaşır, insana döner, iktidara yaklaşır. Aksi durumda ‘çarpık ve kirli’ ilişkiler ağının girdabından kendisini kurtaramaz. Toplumdan uzaklaşır. CHP içinde, bu konuda karmaşanın yaşandığı bu dönemde, konuyu özellikle vurgulamak istedim.

Ali Gezer: Artık sorumluluk alma vakti

UZUN yıllardır CHP’de siyaset yapıyorum. Bazen sandık görevlisi oldum, bazen okul sorumlusu. Ülkem için mutlaka bir şey yapma isteği her zaman oldu. Ama artık sorumluluk alma vaktinin de geldiğini düşünü- yorum. Gaziosmanpaşa’da 40 yaş altındaki vatandaşlarımız sol bir belediye başkanı hatırlamıyor bile. Yüzde 25’e takılıp kalan bir CHP var burada. Daha da kötüsü bir kabullenmişlik görüyorum. Rakip partinin sürekli olarak kazanacağı düşüncesi hakim olmuş. Bu da yöneticilerde bir atalete, ümitsizliğe yol açmış. Oysa Gaziosmanpaşa solun kalesi olarak nitelendirilen bir ilçeydi. Şimdi biz yeniden Gaziosmanpaşa’yı solun kalesi haline getirmeyi hedefliyoruz, burada bu potansiyel var.

Ahmet Görbüz: Hepimize tarihi bir görev düşüyor

2019 ülkemiz için, demokrasimiz için, geleceğimiz için belki de karanlık tünele girişten önceki son çıkış. Ya çoğulcu Parlamenter Demokratik Sisteme sahip çıkacağız, ya da sözde Başkanlık sistemi adı altında tek adam yönetimine onay verip, Cumhuriyet ile vedalaşacağız. Bu süreçte hepimize tarihi bir görev düşüyor. Şayet, 2019 seçimlerinde ülkemizi tehdit eden tehlike püskürtülemez ise bugünleri çok arayacağız demektir. O yüzden, kongrelerde seçilecek İlçe başkanı ve yöneticiler çok önemli. Bu tarihsel süreçte ekip arkadaşlarımızın destek ve önerileriyle ilçemizi ve ülkemizi aydınlığa çıkarmak adına sorumluluk alarak göreve talip olduk.

Gaziosmanpaşa ilçesindeki diğer aday Binali Dağdeviren, Yurt’a açıklama yapmadı.

KÜÇÜKCEKMECE

Nüfusu 766 bin olan ilçenin seçmen sayısı 547 bin, toplam mahalle sayısı 21’dir. İlçede toplam delege sayısı (mevcut yönetim kurulu) 402, doğal delege sayısı 18, il delegesi 31, kurultay delegesi 12’dir.

Haydar Koparan: CHP'lilerin temel hedefi yüzde 51

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu durum hepimizce bilinmektedir. Her türlü iç ve dış tehditlere maruz kalan ülkemizde ilk ağızdan beka sorununun olduğu dillendirilmektedir. 16 Nisan halk oylamasında getirilen yönetim sisteminde yüzde beşlerin onların veya yirmilerin bin anlamı veya değeri yoktur. Yüzde 51'i alabilen ülkenin geleceğini yönlendirip beka sorununu ortadan kaldırabilecektir. Artık biz CHP ve CHP'lilerin temel nedefi yüzde 51’dir. Kurucu iradenin temel ilkelerini korumak ve o ilkeler doğrultusunda çağ- daş normları toplum nezdinde adapte etmek zorundayız. Küçükçekmece ilçesi İstanbul'umuzun büyük metropollerinden biridir. Halkının büyük bölümünün demokrasiye inandığı gerçeği 16 Nisan referandumunda ortaya konmuştur.

Önümüzdeki iki yılın seçim yılı olacağı aşikardır. Her alanda demokrasi ve insanların inançları doğrultusunda yaşama özgürlüğü, hak, hukuk, adalet, araştırmacı ve sorgulayıcı kişiye özgüven verilen eğitimde fırsat eşitliği ile tam ekonomik bağımsızlığa ve Atatürk'ün gösterdiği yolu hakim kılma yönünde ortak aklı harekete geçirmeyi görev edinmiş biriyim. CHP Küçükçekmece İlçesi Cennet Mahallesi teşkilatı içerisinde hizmetlerime devam etmekteyim. Kazanmış olduğum deneyimlerimi mensubu bulunduğum CHP ilçe teşkilatı bünyesinde daha aktif şekilde kullanabilmek ve en iyi şekilde hizmet verebilmek adına İlçe Başkanlığına adaylığımı bildirerek, desteklerinizi bekliyorum.

Turgay Özcan: Partide program ve kadro yenilenmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

BAŞAKŞEHİR

Nüfusu 369 bin 810 olan ilçede, 237 bin 488 seçmen sayısı ve 10 mahalle bulunmakta. 4 bin 125 CHP üyesi yer almakla birlikte 416 delege, 10 il delegesi ve 3 kurultay delegesi mevcuttur.

Özgür Karabat: Örgütün düşüncesine değer verdiğim için adayım

CHP Başakşehir Örgütü olarak, gerek yaptığımız delege toplantılarında gerekse partimizin mahalle başkanları, gençlik ve kadın kolu, komisyon başkanları, meclis grubu ve yönetim kurulu toplantılarında şahsımın ilçe başkanlığına tekrar aday olması, büyük çoğunluğun gö- rüşü olarak öne çıkmıştır. Siyasi kararlarında örgütü- nün düşüncesine daima değer veren bir birey olarak, Başakşehir’de önümüzdeki dönem yerel yönetime aday olmayacağımı önceki kongremizde beyan etmiştim. Evet, yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday değilim ama partimi yerel iktidar yapacak bir ilçe örgütü yapı- landırması ve örgütsel eylemlilik ortaya konması için İlçe Başkanlığına adayım.

BEYLİKDÜZÜ

320 bin nüfusu olan ilçenin 10 mahallesi var. CHP’li üye sayısı 7 bin 100’dür. Toplamda 400 delege, 18 doğal delege, 418 toplam delege, 14 il delegesi yer almaktadır. Yerel seçimlerde CHP yüzde 51, AKP yüzde 39 oy almıştı.

Taşkın Özer: İktidar olmak İçin aday oldum

BEYLİKDÜZÜ’nde İstanbul’da ve Türkiye’de iktidar olmak ve ilçede yaşanan huzur ve refah ortamını tüm ülkeye yayabilmek felsefesi adına aday oldum.