'Biz milliyetçiliği Afyonun tarlalarına, Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık'

'Biz milliyetçiliği Afyonun tarlalarına, Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, konuştu. İnce, 'Erdoğan buraya geldiğinde tütüne karşıyım dedi değil mi? Harp akademilerini darbe yapacaklar diye kapadı. Sonra oraya atadıkları adamı tutukladılar. Rahmetli Bülent Ecevit'e laf ettiler. Ecevit çok güzel bir söz söyledi. 'Biz milliyetçiliği Afyonun tarlalarına, Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık' dedi.'

İnce'nin Adıyaman 'daki konuşmasından satır başları şöyle;  

İnce mitingine türkü söyleyerek başladı. Sevgili Adıyamanlılar bu coşkşuyu herkes canlı yayınla aktarsın. Meydanlarda 51. mitinginde Türkiye'yi barıştırmak için konuşuyorum. Arada da bana laf söylüyorlar arada ona da cevap vereyim. Hemşerim Erdoğan bir iftira gidiyor. İftarda bir ordu komutanı var. Şimdi o görüntüyü gösterelim önce. Bi de yuh yapmayın lütfen.  Bakın orduyu uyarıyorum. Ordunun üçte biri FETÖ'nün hizmetine girmiş. Üçte biri bu hale gelmiş. Bakın orduyu uyarıyorum. Eğer siyasete meraklıysanız üniformanızı çıkarıp meydana gelirsiniz. Erdoğan, dürüst ol. Ben iftara gidilmesinden rahatsız değilim. O generale sesleniyorum. Ben Erdoğan'ın değil milletin genaralisin.

Kendi ülkemizin topraklarında ekilen tütünü bile kaçak tütün yaptı bunlar, bunlar var ya 1200 odalı sarayı var ama yatacak yeri yok. Değerli Adıyamanlılar bu tütün paralarıyla okudum ben. Bunlar Amerikan tütün şirketlerine teslim oldular. Benim milletimin insanlarını sattılar. Her gittiği yerde hemşerim ben yerliyim milliyim dilor. Ona soru sanayının merkerleri nereden. O saraydaki mermerler Hindistan'dan. Anıtkabir'deki mermerler Afyondan, Bilecikten.

Ekonomimizi hukuk devleti olarak düzelteceğiz. Atıl olanlarımızı düzenleyeceğiz. Tohumları İsrail'den alıyoruz. Köylünün elinden kuş gribi diye onu da aldılar. Tarıma destek olacağız. Çiftçiye mazotu 3 TL'den vereceğiz. Bay ekonomist diplomasi olmayan bay ekonomist sana sesleniyorum. Hızlı tren projesini kim iptal edeceğimi söylediyse yalan söylemiş. Önce çevrendeki yalancılardan kurtul.

ERDOĞAN'IN DAVA AÇIN ÇAĞRISINA CEVAP VERDİ 

Erdoğanla benim aramda bir otomobil polemiği var. Hayır karşı çıkmıyorum. O kaportasını yapmaya talip ben beynini yapmaya talibim. Dediklerimi ya anlamıyor ya da çarpıtıyor. Bugün milletvekillerini bana dava açmaya çağırıyor, ben milletvekillerine hırsız demişim. Bak halk milletvekillerine güveni kalmamış. Ben gel bu algıyı değiştirelim diyorum.

DİNDAR NESİL YETİŞTİRİLMESİNDEN HİÇ RAHATSIZ OLMADIM

Dindar nesil yetiştirilmesinden hiç rahatsız olmam. Aile isterse çocuğunu dindar yetiştirebilir. Bende çocukken ailem tarafından Kuran kursuna gönderdi. Asla kindar nesil yetiştiremeyiz. Biz çocuklara, matematik, fizik öğreteceğiz. O çocuklarla sonra fabrika kuracağız.  

GENÇLERİN SINAVCI SEÇİMDEM ÖNEMLİ

24 Haziran'da gençlerin sınavı vardı. Ertelediler. Şimdi soruyorum. Erdoğan, İnce seçimi mi önemli, gençlerin sınavı mı önemli? Gençelirin sınav tarihi değiştirildi. Çocukken sınava girecekken şimdi kabine girecekler. Gençler size sesleniyorum. 2 yıl içinde hiç birinizi tarikat yurtlarına bırakmayaağım.  

MUMU YATSIYA KADAR YANDI

Erdoğan buraya geldiğinde tütüne karşıyım dedi değil mi? Harp akademilerini darbe yapacaklar diye kapadı. Sonra oraya atadıkları adamı tutukladılar. Rahmetli Bülent Ecevit'e laf ettiler. Ecevit çok güzel bir söz söyledi. 'Biz milliyetçiliği Afyonun tarlalarına, Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık' dedi.

FETÖ'ye görüştün görüşmedin polemiği var. Geçmişte Ofer'le görüştün mü dediğiler görüşmedim dedi. Sonra görüştüğü ortaya çıktı. Yalancının mumu yatsıya kadar yandı. Çocuğun mamasından KDV yüzde 8, donundan yüzde 18 KDV alan bir hükümetten adam olmaz