Buldan: Erdoğan kendini 'Maho Ağa' zannediyor

Buldan: Erdoğan kendini 'Maho Ağa' zannediyor

Seçim çalışmaları kapsamında Hakkari'de düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Kendini Maho Ağa zannediyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP’liler için kullandığı “Bu ülkeyi terk edin Güney Kürdistan’a gidin” sözleriyle ilgili olarak “Kendini 'Maho Ağa' zannediyor. Sanki burası bir köy. Sanki köyünden bizi kovuyor. Bu topraklar bizim!” dedi.

'KENDİNİ MAHO AĞA ZANNEDİYOR'

Buldan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Tayyip Bey her gün meydanlarda HDP'nin eş genel başkanlarına, milletvekillerine, belediye eşbaşkanlarına hakaret etmeyi, iftira atmayı kendisine bir görev olarak almış. Ve bize “bu ülkeyi terk edin Güney Kürdistan’a gidin” diyorlar. Kendini “Maho Ağa” zannediyor. Sanki burası bir köy. Sanki köyünden bizi kovuyor. Bu topraklar bizim! Bu kent bizim, Hakkari bizim, Van Mardin Diyarbakır bizim! Biz bu ülkenin her yerine kök salmışız. Ankara, İstanbul, Adana Mersin, İzmir bizim!

'CUMHURBAŞKANI 6 MİLYON İNSANI YOK SAYMAMALI'

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı kendi halkından bu kadar nefret etmemelidir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bir partiyi terörist olarak görmemelidir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, kendi halkını bu ülkeden kovmamalıdır. Bir ülkenin cumhurbaşkanı HDP’ye oy veren 6 milyon insanı yok saymamalı, görmezden gelmemelidir.

'KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN HERKESİ YOK SAYIYOR'

Her cumhurbaşkanının bir ağırlığı vardır. Biz geçmişte bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapan çok insan gördük. Neredeyse onlara bile rahmet okutacak duruma getirdiler. Bir ülkenin cumhurbaşkanının bir ağırlığı olmalıdır. Ancak bu ülkenin cumhurbaşkanı kendisinden yana olmayan, AKP'ye oy vermeyen, kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok sayıyor, inkar ediyor. Oysa biz bu ülkenin demokrasiye, adalete, barışa ve özgürlüklere olan ihtiyacından doğduk, gün geçtikçe büyüyen çoğalan ve her gün her yerde rengini iradesini ortaya koyan bir partiyiz. Bugün bu ülkede ne olacaksa HDP'nin gücü ile olacak. Sizlerin gücüyle olacak, sizlerin kararlılığıyla olacak."