Büyükçekmece'de AKP'nin kirli oyunu: 10 yaşındaki çocuğa 'seçmen misin' sorgusu!

Büyükçekmece'de AKP'nin kirli oyunu: 10 yaşındaki çocuğa 'seçmen misin' sorgusu!

AKP'nin YSK'ya yaptığı başvuru ile gözlerin çevrildiği Büyükçekmece'de yaşananlara ilişkin 6. kez başkan seçilerek yeni dönemine başlayan Dr. Hasan Akgün, ilçede seçmen taşıma iddialarını cevapladı.

İşte Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün açıklamalarında satır başları:

"10 yaşındaki çocuğa 'seçmen misin?' demek hangi vicdana sığar. Bu sorular içinde özellikle hangi partiye oy verdin demek hangi vicdana sığar. Bu sorgulamalardan vatandaşımız rahatsız. Buna 21. yüzyılda zulüm denmez mi? 4 günden bu yana 100'den fazla milletvekilimizle Büyükçekmece'de buna karşı çıkmaya çalışıyoruz.

Hiç bir şekilde şeçmen hareketi olamamıştır. 2014'ten bu yana seçmen artışı 3 bin 4 bin civarındadır. Bu şehirde yazın 1 milyon kişi yaşar.

Akgün, polisin tutanaklara seçmen olarak geçirdiği Atilla'yı da yanına alarak açıklama yaptı.

Atilla bizim en küçük seçmenimiz. Polis kayıtlarına göre seçmen yapılmaya çalışılıyor. Bunun gibi burada bir çok vatandaş var. Bunlar gibi binlerce seçmen var. Hepsini kayıt altına aldık.

Boş arsalarda seçmen var denilen şey de vatandaşımız evini kentsel dönüşüme vermiş ve evi yıkılmış. Bir alt sokağa taşınmış ve kaydını tekrar taşımakla uğraşmamış. Boş arsalarda seçmen var denilen şey bu.

İşte işin gerçekleri bu. Büyükçekmece'de başka bir şey yok. Aradaki farkın nasıl oluştuğunu anlattık.

MEVLÜT UYSAL'IN SOYADI AÇIKLAMASINA YANIT

Bu açıklama mizahla uğraşan sanatçılar için büyük bir komedi kaynağı olmuştur bu konuda söyleyeceklerim bu kadar"