Can Dündar: Erdoğan istemese de en başından beri sonucu kabullendi

Can Dündar: Erdoğan istemese de en başından beri sonucu kabullendi

Gazeteci Can Dündar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemese de en başından beri seçim sonucunu kabullendiği değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Can Dündar, Özgürüz’de yayımlanan bugünkü 'Erdoğan için sonun başlangıcı' başlıklı yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seçimi kaybettiğini gayet iyi biliyor. Seçimden önce kamuoyu yoklamalarını eleştirmesinden belliydi bu…” diyen Dündar, Erdoğan’ın en başından beri seçim sonucunu kabullendiği yorumunu yaptı.

İşte Can Dündar'ın o yazısı...

 Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seçimi kaybettiğini gayet iyi biliyor. Seçimden önce kamuoyu yoklamalarını eleştirmesinden belliydi bu… Muhtemel sonuçlar masasının üzerindeydi. Meydan meydan gezerek gelen fırtınayı önlemeye çalıştı, ama yapamadı. Ya da ancak bu kadarını yapabildi. Büyük rant kapılarını, özellikle de İstanbul’u elinden kaçırdı. Dahası, yenilmezlik unvanı büyük yara aldı.

         Şimdi tabanına “Biz yenilmedik, hileyle aldılar” dedirtmek için ve taraftarlarının dağılmasını önlemek için İstanbul’u kurtarmaya çalışıyor. Normal yolla bunu yapamayacağını biliyor. İmkânsızı deniyor.

      Ben, baştan beri istemese de sonucu kabullendiğini düşünüyorum. Vuruşarak çekiliyor.

     İstanbul gibi bir kentte seçim iptalinin Türkiye’yi nasıl bir kaosa sürükleyeceğini, muhalefeti nasıl güçlendireceğini, dünyayı nasıl etkileyeceğini biliyor. Topu yargıya atarak vakit kazanmaya çalışıyor.

       Yüksek Seçim Kurulu “Yeniden seçim” derse bu, Türkiye’nin dünyayla bağını kesip içerde tam bir diktatörlüğe geçmesi demektir. Bu kez Erdoğan’ın  karşısında dirençli ve kararlı bir muhalefet var. Muhaliflerin yeni bir seçimi boykot etme ihtimali ya da seçmenini sandığa daha güçlü bir şekilde taşıma direnci ile baş etmesi zor. İstese bile bile bunu göze alamayacağına inanıyorum. YSK’dan çıkacak “Seçim bitti” kararını kabullenecek ve “Hukuka saygılıyız” diyerek geri çekilecek. Başka yolu yok.   

       Yeter ki muhalefet son 10 günkü kararlı direnişini sürdürsün, işin peşini bırakmasın, yeter ki toplum kazandığı zafere inansın; “Ne yapıp yapar alırlar” yılgınlığına kapılmasın.

       Türkiye için gerçek bir dönüm noktasındayız.

       Erdoğan için sonun başlangıcı bu;

       yeni Türkiye içinse yolun başlangıcı…