Canan Kaftancıoğlu'ndan 'Maltepe' açıklaması: Mazbata mutlaka verilecektir

Canan Kaftancıoğlu'ndan 'Maltepe' açıklaması: Mazbata mutlaka verilecektir

Maltepe'de oy sayımının yavaş gitmesi nedeniyle İlçe Seçim Kurulu, önce 12'ye çıkartılan fakat daha sonra tekrar düşürülen kurul sayısını, oy sayımının hızlanması için 20'ye çıkartma kararı aldı. Karar sonrası AKP'liler ve MHP'lilerin topluca sayım alanına girilmesinin ardından sayımlara yarına kadar ara verildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulundu.

Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nun, Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP’li ve AKP’liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurdu. Yaşanan bu gerginliğin ardından sayıma yarına kadar ara verildiği öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulundu…

Canan Kaftancıoğlu'ndan 'Maltepe' açıklaması: Mazbata mutlaka verilecektir

“Maltepe ilçe seçim kurulunda, süreci yavaşlatma amacıyla çıkarılmaya çalışılan arbede sağduyunun hakim gelmesi sayesinde sonlandırılmış olup seçimler sabah 08.30'da kaldığı yerden devam edecektir. CHP örgütü ve görevlilerimiz sakin, sağduyulu ancak kararlı bir şekilde oradalar.”

Kısa bir süre sonra Cem TV yayınına katılan Canan Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

Süreci uzatmanın farklı yolları varmış. Sayelerinde öğreniyoruz. Çağrı da yapıyorlarmış siyasi partilere orada toplanmaları için. CHP örgütüne sağduyusu için teşekkür ediyorum.

Ekrem İmamoğlu'na mazbatası 1 Nisan sabahı verilmiş olmalıyım. Maltepede'ki seçimler biter bitmez hatta bitmeden verilecektir. Anasının ak sütü gibi helaldi. O mazbata mutlaka verilecektir.