Canlı yayında Öcalan'a 'sayın' dedi

Canlı yayında Öcalan'a 'sayın' dedi

SETA Genel Koordinatörü, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi ve iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi ile Sabah-Daily Yazarı Prof. Dr. Burhanettin Duran canlı yayında "Sayın Öcalan" dedi.

Dün gece NTV’de yayınlanan Siyasi İşler programına konuk olan SETA Genel Koordinatörü,İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi ve iktidara yakınlığı bilinen Sabah Gazetesi ile Sabah Daily Yazarı Prof. Dr. Burhanettin Duran, sunucunun bir sorusunun cevaplarken "Sayın Öcalan" dedi.

Program sunucusu, "HDP'nin 'de tavrının sormak isterim Burhanettin Duran. Henüz bir karar açıklamadı, biz de 1 hafta içerisinde kararımızı vereceğiz, tavrımızı ortaya koyacağız açıklaması yapılıyor HDP yöneticilerinden, ne dersiniz, ne düşünüyor HDP?" diye sordu.

Burhanettin Duran ise "Yani HDP içerisinde sanıyorum sayın Öcalan’ın son açıklaması, bu Suriye'deki YPG'nin tavrı ile ilgili, Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili açıklaması bir tür bir iç tartışma oluşturdu." dedi.

SİNAN OĞAN'DAN TEPKİ

NTV yayınında yaşanan Öcalan çıkışına MHP eski milletvekili Sinan Oğan’dan tepki geldi. Oğan, Burhanettin Doğan’ın teröristbaşından sayın diye bahsetmesine karşın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için aynı ifadeyi kullanmamasına dikkat çekerek, Şimdi NTV’de Siyasi İşler isimli tartışma programının tekrarı yayınlandı. Konuşmacı Burhanettin Duran PKK elebaşına “Sayın Öcalan” dedi, konuşmanın devamında da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ise sadece Bahçeli dedi. Terör örgütü elebaşı olmuş “Sayın” MHP başkanı isim.” dedi.

Canlı yayında Öcalan'a 'sayın' dedi