'Çarşı ve pazarda işler durgun, esnaf ve vatandaş kan ağlıyor'

'Çarşı ve pazarda işler durgun, esnaf ve vatandaş kan ağlıyor'

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde Perşembe Pazarında esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve parti yöneticileri ile Niğde Perşembe Pazarında esnaflarla bir araya geldi. Pazar esnaflarının sorunlarını dinleyen Gürer, vatandaşların alım gücünün düşmesinden kaynaklanan durgunluk nedeni ile geçmiş yılları arayan Perşembe Pazarı esnafından bilgi aldı. Perşembe Pazarının eski dönemlerde öğle sonrası tezgâhların boşaldığını saat 15.00 sıralarında dahi tezgâhlarda ürün bulunduğunu belirten Gürer, üreticinin girdilerle ürün maliyetinin artığını, birden çok el değiştiren ürünün nakliye ve mazot fiyatı yüksekliği ile fiyatında doğal artış gerçekleştiğini ancak tüketici gelirinin aynı oranda artmaması ile her geçen ay alım gücünün azaldığını bunun çarşı ve pazara yansıdığını söyledi. Tüketicinin her dönem eklenen zamlarla belinin büküldüğünü, artan fiyatlardan dolayı da vatandaşın alış veriş yapamadığını ifade etti.

“HÜKÜMET HALKI OYALAMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, işçinin, memurun, emeklinin geçinmekte zorlandığı bu günlerde ekonomik durgunluğun Perşembe pazarına da yansıdığını ifade ederken şunları söyledi: “Niğde Perşembe pazarı geçmiş günlerini arıyor. Pazarcı bin bir zorlukla getirdiği ürünü satmakta zorlanıyor. Vatandaşın alım gücü zaten her geçen gün erirken, üretici de ürünlerini değerinde satamadığından şikâyet ediyor. Bir ürün tarladan pazara gelinceye kadar birçok elden geçiyor. Bu da fiyatların tavan yapmasına neden oluyor.

Hükümet  gündemindeki tek konu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başka konu yok! Gerçek dışı ithamlarla kamuoyu dikkati farklı yönlere  çekiliyor. AKP sürekli hedefe bir konu koyuyor referandum öncesi Hollanda Almanya idi bir önceki seçim İsrail şimdi içe döndüler. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu hedeflerinde. 16 Nisan sonrası terör bitecek diyorlardı her gün şehidimiz var yüreğimiz yanıyor her türlü desteği veriyoruz, terörü bitiremiyorlar. Çarşı pazar yangın yeri, üreten tüketen mağdur, çözüm üretemiyorlar, sürekli gündem saptırıp halkın gerçek gündemi görülsün istemiyorlar. Suni gündemler vatandaşın sorunlarına çözüm olmuyor. Yoksul daha fazla yoksullaşırken, zengin servetine servet katıyor. Vatandaş bunları görüyor. Üniversite mezunlarının bile iş bulamadığı ülkede hükümet gerçek dışı gündemlerle vatandaşları oyalamaya çalışıyor”.

“YERLİ ÜRÜN ARANIR OLDU, GÜBRE BİLE İTHAL”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, hükümetin uyguladığı politikaların tarımı bitirdiğini, ilacı, gübreyi, tohumu ithal ettiğini belirtti. Dış politikada ‘sıfır sorun’ politikasının, dış politikada ‘sıfır dost’a evirildiğini söyleyen Gürer, AKP hükümetleri döneminde işçinin, işsizin, çiftçinin, esnafın, mağdur edildiği belir