Ceyhan Kayhan Konak’a talip oldu

Ceyhan Kayhan Konak’a talip oldu

Başkan yardımcılığını bıraktı, o ilçeden adaylık için yola çıktı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yerel seçim takviminin açıklanmasıyla başlayan yerel seçim hareketliliği tam gaz devam ediyor.

CHP Genel Merkezi’nin açıkladığı yerel seçim takvimine göre 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adayı olmak isteyenler için başvuru tarihi 26 Kasım itibariyle sona ermişti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği yerel seçim takvimine göre ise belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adayı olmak isteyenlerin 1 Aralık’a kadar mevcut görevinden istifa ederek başvuruda bulunmaları gerekiyor.

'Partinin kalesi' olarak nitelendirilen İzmir’de aday adaylığı yoğunluğu yaşanırken sürpriz bir isim de adaylık için yola çıktı.

Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan Konak’a talip oldu.

Mevcut görevinden istifa eden Kayhan, CHP Konak Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı dosyasını bugün ilçe binasına gelerek CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’ya teslim etti.

HALKIN MUTLU OLDUĞU, GÜÇLÜ BİR YEREL YÖNETİM

Kayhan aday adaylığı hakkında şu açıklamayı yaptı:
Partimizde siyasetin merkezinde olan biriyim. Gençlik kolları başkanlığı, il gençlik kolları başkanlığı, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Aynı zamanda partimizde siyasetin merkezi Konak’tır, Konak’ı biliyorum, tanıyorum. Turizmin, tarihin, özgürlüğün, dayanışmanın, ticaretin merkezi Konak’tır. Artık ülkede yaşamak zor, muhalif olmak zor. Bunların bilinciyle partimde mücadele ettim. Yerel yönetimlerde de deneyim sahibiyim. Halk soran, sorgulayan bir belediye başkanı istiyor. Bunun için de davaya inanan kişilerin görev almaları gerekiyor. Bu anlamda Konak’tan aday adayı oldum. Birlikte yaşamı güzelleştiren, insanlarımızın her geçen gün daha mutlu olduğu güçlü bir yerel yönetim hedefliyoruz.”

Kayhan, 2014 yılında CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun Özel Kalem Müdürü görevine getirilmiş sonrasında ise terfi ederek belediye başkan yardımcısı olmuştu.

gerçekizmir