CHP 81 il başkanıyla Çanakkale'de toplanıyor

CHP 81 il başkanıyla Çanakkale'de toplanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bu süreçte, gerek Anafartalar Zaferi'nin gerek emperyalizme karşı verilen ulusal kurtuluş mücadelesinin yeniden hatırlanması gerektiğini belirtti.

Bingöl, partisinin Çanakkale il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, daha önce düzenli şekilde yaptıkları il başkanları toplantısının 3'üncüsünü yarın Çanakkale'de gerçekleştireceklerini söyledi.

Çanakkale'de, 81 il başkanının buluşmasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağını belirten Bingöl, "Toplantımızda, Türkiye gündemini il başkanlarıyla değerlendireceğiz. Ama asıl önemlisi olan ertesi gün 10 Ağustos'ta sabahın erken saatlerinden itibaren Genel Başkan'ımızın katılacağı etkinliklerdir." dedi.

Bingöl, Çanakkale'nin Türkiye Cumhuriyeti için önemine işaret ederek, şöyle konuştu: "Anafartalar, bir destanının, tarihin yazıldığı, dünya döndükçe de asla unutulmayacak. Anafartalar kahramanının ayak bastığı topraklarda, Sayın Genel Başkan'ımızla birlikte olacağız. Vatandaşlarımızla orada büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Bu tarihi bir an. Bu ana bütün vatandaşlarımızın tanıklık etmesini istiyoruz. Bu yer, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ün şarapnel parçalarına maruz kaldığı, o saldırıları göğüslediği yerdir. O topraklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün savaş meydanlarında nasıl bir deha olduğunu ortaya koymuştur. O dönemi yeniden yaşatmak, hafızalarımızı tazelemek çok önemli. Bu açıdan 10 Ağustos'ta hepimiz orada olacağız." Çanakkale Savaşları'nın en önemli safhalarından biri olan Anafartalar Zaferi'ni çok önemsediklerini anlatan Bingöl, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hele içinden geçtiğimiz bu süreçte, Anafartalar'ı yeniden hatırlamamız gerekiyor. Emperyalizme karşı verilen ulusal kurtuluş mücadelesini yeniden hatırlamamız gerekiyor. O dönemin savaş kahramanlarını her fırsatta hatırlamalıyız. Yeni jenerasyonlara o dönemin destan yazan kahramanlarını mutlaka ve mutlaka hatırlatmak, onların da o tarihi çok iyi bellemelerini sağlamamız gerekiyor."

Bingöl, Atatürk'ün son dönemlerde daha çok anılır olduğunu dile getirerek, "Her fırsatta Cumhuriyet'e, laikliğe, demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, özgürlüğe, çok daha önemli olan parlamenter sisteme vurgu yaptığımızda belki zaman zaman çok fazla kendimizi anlatamamış olabiliriz. Zaman zaman hak etmediğimiz eleştirilere maruz bırakıldık. Ama 15 Temmuz'dan sonra artık herkes, her kesim, her siyasi parti dönüp bu şanlı tarihe, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının neler yaptıklarına, nasıl bir eser bıraktıklarına yeniden bakma ihtiyacı hissediyor. Bu da bizi son derece mutlu ediyor." yorumunu yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da hakimiyetin sadece milletin değil kayıtsız şartsız milletin olduğuna işaret ederek, "Bu ifadenin bugünlerde ne kadar daha anlamlı olduğu ortaya çıktı. Tekrar Ata'mızın o uyarılarını, ikazlarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğiyle ilgili söylediği sözleri hatırlarsak ülkemiz geleceğine de güvenle bakmış oluruz. Türkiye'nin geleceğini garanti altına almış oluruz." değerlendirmesinde bulundu.