CHP açıkladı: Buca'da anketler ne diyor?

CHP açıkladı: Buca'da anketler ne diyor?

CHP'nin Buca Belediye Başkan adayı Av. Erhan Kılıç kısa sürede yaşadığı tüm olumsuzlukları aşarak seçmenin gönlünde yer edindi. Suat Nezir'in aday gösterilmemesinden sonra DSP'yi destekleyeceğini açıklaması, vatandaşın vicdanında ters tepti. Buca halkı DSP'ye ve Nezir'e karşı tepkisini anketlerde gösterdi.

Yurt Haber Merkezi

İzmir'in Buca ilçesinde 31 Mart seçimleri için ilk anket sonuçları geldi. Anketlerde CHP'nin adayı Erhan Kılıç'ın tüm yaşananlara rağmen kısa sürede halkın adayı olmayı başarabildiği ortaya çıktı. Buca Belediyesi Meclis Üyeliği'nden belediye başkanlığına aday gösterilen Erhan Kılıç, anketlerde en yakın rakibi AKP'li aday Mustafa Arslan'a yüzde 7 fark attı.

CHP'li Suat Nezir'in belediye başkanlığına aday gösterilmeyince Kılıç aleyhine çalışması ve DSP adayını destekleyeceğini açıklamasına rağmen anketlerdeki oranlar büyük başarı olarak değerlendirildi. Kılıç'ın yakın çevresine "CHP seçmeni akıllıdır, Buca halkı ferasetlidir, oyları böldürmez. İzmir'in ilçelerinde rekoru biz kıracağız" dediği öğrenildi.

HALK DSP'YE TEPKİLİ

CHP'den aday olamayan isimlerin durağı olan DSP'ye Buca halkının tepkisi anketlere de yansıdı. Halk, Buca'da DSP'nin adayını görmezden geldi.