CHP, AKP'den 'yaşlı ve bakıma muhtaçların' hesabını sordu

CHP, AKP'den 'yaşlı ve bakıma muhtaçların' hesabını sordu

CHP Muğla Milletvekili ve CHP Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, Huzurevleri, Yaşlı Bakım Evleri ve Rehabilitasyon Merkezleri hakkında Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı F. Betül Sayan Kaya'nın cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Anayasanın 61.Maddesini hatırlatan CHP'li Demir, ''Bu maddede 'Yaşlılar devletçe korunur. Yaşlılara devlet yardımı ve sağlanacak diğer haklar ve kolaylıklar kanunla düzenlenir' denmekte ancak yaşlılara sunulan huzurevi, yaşlı bakım evleri ve rehabilitasyon merkezleri hizmetlerinin sayıca yeterliliği konusunda bir standart bulunmamaktadır.'' dedi.

'Yaşlılarımız ortada kalıyor'

Yaşam şartlarının evleri küçülttüğünü, bütçeleri daraltığını ve geçim standartının birçok aile için ancak asgari ihtiyacı karşılayacak seviyelere kadar gerilediğini belirten CHP'li Demir, 'Aile yapıları farklılaşırken genellikle yaşlılarımız ortada kalmakta, nüfus ortalamasının %25’i ise bakıma muhtaç.' dedi.

'Bugüne kadar ne yaptınız?'

CHP'li Demir verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1- Türkiye de Bakanlığınıza bağlı kaç huzurevi, yaşlı bakım evleri ve rehabilitasyon merkezleri bulunmaktadır?
2- 2010-2017 yılları arasında toplam kaç tane huzurevi, yaşlı bakım evleri ve rehabilitasyon merkezleri yapılmıştır?
3- Toplam kaç kişi huzurevi, yaşlı bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde yaşamlarını sürdürmektedir?
4- 2010-2017 yılları arasında kaç kişi huzurevi, yaşlı bakım evleri ve rehabilitasyon merkezleri başvurmuş, başvuru sonrası bekleyen kaç kişi bulunmaktadır?