CHP, AKP Hükümeti'ndeki baş FETÖ'cüyü ifşa etti

CHP, AKP Hükümeti'ndeki baş FETÖ'cüyü ifşa etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye’nin hakkının çıkarını savunmak için, Türkiye’yi Alman vatandaşlarının ayak basamaya korkar hale getirecek uygulamalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de yaptığı açıklamada Türkiye'nin Almanya ile en derin krizini yaşadığını ifade ederek, "Sıkıntı şu ki haklıyken haksız duruma düşüyoruz" dedi. Almanya'ya gitmiş sığınma talebinde bulunan herkesin Türkiye'deki yargılamalara paralel olarak Türkiye'ye iade edilmesini istediklerini vurgulayan Özel, Alman hükümetinden de bunu beklediklerini kaydetti. Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

'ALMANYA KRİZİNDE GÜLEN'İ RAHATLATAN SÜREÇ YAŞANIYOR'

"Ama Türkiye'de hiç yeri yokken ve ceza yargılamalarındaki yasal değişiklikler geriye yürümeyecekken sürekli idamı gündeme getirerek, ‘Sakın bize kimseyi iade etmeyin' diyen hükümetin bugün Almanya ile Türkiye ilişkilerinde ortaya koyduğu kriz tam anlamıyla Fethullah Gülen'in içini rahatlatan, Almanya'daki Fethullahcıları da huzur içerisinde yatağa başlarını koyarak ‘Aman bu vakitten sonra kesin iade edilmeyiz, sağolsun AKP, Almanya'nın bizi iade etmemesi için elinden gelen her şeyi yapıyor' yaklaşımında bulunmalarını doğrulayan bir süreç yaşanıyor.

'ALMANYA POLİTİKASINI YÜRÜTEN KİMSE BAŞ FETÖ'CÜ HERHALDE ODUR'

Bugünkü Almanya politikasını yürüten kimse dönüp bakın baş FETÖ'cü, kripto FETÖ'cü herhalde odur. Bugün bir gazetede yer alan haber eğer doğruysa Adil Öksüz bugün Almanya'daysa onun için en güvenli liman olarak Almanya'yı ortaya çıkaran bugünkü AKP'nin Almanya ile kurduğu ilişkilerdir. Önce idam söylentileri, idamla ilgili yaklaşımlar, FETÖ'cülerin idam edilemeyeceği halde yasa değişse bile onu sürekli gündemde tutup Türkiye'yi iade konusunda isteksiz Alman makamlarını haklı çıkaran yaklaşımlar şimdi de sözde misilleme ile insan hakları savunucularını birer birer tutuklanarak hapishaneye konulması, gerçekten Almanya'yı FETÖ'cüler açısından en güvenli coğrafya haline getirmektedir."

'İLETİŞİM HATASINDAN SÖZ EDİLİYORSA BU BİR SİYASİ DÜZELTMEDİR'

CHP'li Özgür Özel, gazetecilerin "Türkiye'nin ‘teröre destek' verdiğinden şüphelendiği Alman şirketleri listesini resmen geri çekmesine" ilişkin sorularını da yanıtladı. Almanya'dan konuyla ilgili açıklamasını tam olarak görmediğini ifade eden Özel, "Ama o süreçte karşılıklı yapılan açıklamaların Türk-Alman dostluğuna da Türkiye-Almanya ticari ilişkilerine de, diplomatik ilişkilerine de hiçbir faydası yoktu. Bir iletişim hatasından bahsediliyorsa bu bir siyasi düzeltmedir, bunu böyle not etmek gerekiyor" diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ AYAK BASMAYA KORKAR HALE  GETİRECEK UYGULAMALARDAN UZAK DURMAK GEREKİR'

Hükümete uyarılarda da bulunan CHP'li Özel, "Ama Almanya ile ilişkiler konusunda Türkiye'nin hakkını, çıkarını savunmak gerekiyorsa eğer bu FETÖ'ye karşı misilleme yapalım FETÖ'cüleri vermiyorlar diye Almanya'daki insan hakları aktivistlerini, Alman gazetecileri, Türkiye'ye Alman vatandaşlarının ayak basmaya korkar hale getirecek uygulamalardan uzak durmak gerekir. Bu durum idam tartışmasıyla birlikte Almanya'daki FETÖ'cüleri Almanya'nın kendileri için en güvenilir liman olduğuna ikna eder en çok Almanya'da rahat ederler. Bu da FETÖ'ye karşı ortak mücadele azminde olan hepimizi üzer hepimizi yaralar" dedi. Kaynak: CHP’li Özel: Almanya krizinde Gülen'i rahatlatan süreç yaşanıyor