CHP Ankara ve İzmir'de bazı ilçeleri İYİ Parti'ye bırakıyor

CHP Ankara ve İzmir'de bazı ilçeleri İYİ Parti'ye bırakıyor

CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçimde iş birliği anlaşması çerçevesinde 294 ilçe masada olacak.

CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçimde iş birliği anlaşması çerçevesinde 294 ilçe masada olacak.

CHP, 18 Aralık’ta düzenleyeceği PM toplantısında, “dördüncü grup” adaylarını açıklayacak. Toplantıda, İYİ Parti ile uzlaşılan Bursa, Adana ve Antalya’nın adayları ile ittifak kapsamında olmayan Mersin’in yanında yaklaşık 10 il belediyesi ile bir kısım ilçe ve beldelerde yarışacak isimler belirlenecek. PM’nin ardından, CHP’nin yönetimde olduğu Kırklareli ve Zonguldak adaylarının da ilan edilmesi bekleniyor. 

EKREM İMAMOĞLU VE BEYLİKDÜZÜ ADAYI AÇIKLANABİLİR
PM toplantısında Ankara ve İzmir büyükşehir adaylarının belirlenmeyeceği belirtildi. Ancak, artık İstanbul adaylığına kesin gözüyle bakılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığının 18’inde açıklanması için dün itibarıyla hazırlıklara başlandığı öğrenildi. PM’de, İmamoğlu’nun yerine Beylikdüzü’nde aday gösterilecek ismin de belirleneceği ifade edildi.

CHP ve İYİ Parti arasında, 21 büyükşehirde varılan uzlaşmanın ardından, her iki parti de bu büyükşehirlerin ilçelerinde nasıl bir strateji izleneceğini çalışmaya başladı. Edinilen bilgilere göre partilerin kendi içindeki çalışmasını tamamlamasının ardından CHP ve İYİ Parti heyetleri tekrar bir araya gelecek ve ilçe müzakerelerini başlatacak. İş birliği sağlanan 21 büyükşehirin toplamda 387 ilçesi bulunuyor. Ancak CHP bu ilçelerin 93’ünde aday açıkladığı için müzakerelerin 294 ilçe üzerinden yapılacağı belirtiliyor.

Milliyet’ten Şevket Yaman'ın ulaştığı bilgilere göre CHP, uzlaşma ihtimali olan ve İYİ Parti’ye bırakılabileceği değerlendirilen büyükşehir ilçelerini 18’indeki PM toplantısında açıklamayacak, çalışmanın sonuçlanmasını bekleyecek.

İlçelerin dışında iş birliği yapılabilecek üç büyükşehir olan Ordu, Erzurum ve Kahramanmaraş ile yaklaşık 20 il belediyesine yönelik teklifler de masada olacak. İYİ Parti’nin CHP’deki sekiz il belediyesinde aday çıkarmaması durumunda, CHP de bazı illerde İYİ Parti’yi destekleyecek.

Ankara’nın ilçeleri
Ankara’da Haymana, Şereflikoçhisar, Evren, Akyurt, Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Pursaklar, Beypazarı ve Nallıhan’ın İYİ Parti’ye bırakılması konusunda görüşmeler yapılabileceği öğrenildi.

Bu ilçeler arasında CHP’nin Beypazarı’nda aday çıkarmamasının kesinleştiği belirtilirken, Sincan’da ise İYİ Parti’nin önereceği bir adayın CHP listesinden seçime girebileceği kaydedildi. Geriye kalan 14 ilçede ise İYİ Parti’nin CHP adaylarını desteklemesinin talep edileceği öğrenildi.

İzmir’de üç ilçe
İzmir’de ise Kiraz, Torbalı ve Tire ilçelerinde İYİ Parti adayının desteklenmesinin konuşulabileceği belirtildi.  

Öte yandan İYİ Parti’nin de kendi listelerinden aday olmayı kabul etmeyen Yavaş’ın, CHP’den adaylığına “sıcak” bakmadığı belirtildi.