CHP Ankara'da hazin tablo

CHP Ankara'da hazin tablo

CHP’de hafta sonu gerçekleşen Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı krizlere sahne oldu. 2 bin üyesi bulunan İl Danışma Kurulu Toplantısı’na yaklaşık 150 kişi katıldı. Parti politikalarını eleştiren Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yusuf Akkuş, Genel Merkez yöneticileri tarafından susturuldu.

Hafta sonu gerçekleşen CHP Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısında önce sayı krizi yaşandı. İl Delegeleri, eski ve yeni milletvekilleri ile il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kollarından oluşan 2 bine yakın üyesi bulunan ve her yıl binin üzerinde partilinin katıldığı Ankara İl Danışma kurulunun toplantısına yaklaşık 150 kişi katılınca eleştiri konusu oldu. Toplantıya katılan partililer ise tablodan Genel Merkezi sorumlu tutu. Toplantıya MYK üyeleri Tekin Bingöl, Levent Gök ve Haluk Koç’un yanı sıra parti meclis üyeleri ile danışma kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda sayı krizinin yanı sıra parti politikalarını eleştirenler de parti genel merkez yetkilileri tarafından susturuldu. Yurt’un edindiği bilgilere göre, CHP’nin son dönem politikalarının tartışıldığı bölümde CHP Ankara Gençlik Kolları Yardımcısı Yusuf Akkuş söz aldı. Partinin son dönemdeki politikalarını eleştiren ve partideki eksen kayması tartışmalarını toplantı gündemine sunan CHP’li gencin konuşması MYK üyeleri Tekin Bingöl, Haluk Koç ve Levent Gök tarafından engellendi.  MYK üyeleri Tekin Bingöl, Levent Gök ve Haluk Koç, partiye ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğini öne sürdükleri genç CHP’liyi susturup kürsüden indirdi. CHP’li gencin eleştirilerini dikkate almayan genel merkez yöneticileri, parti politikalarının tartışıldığı gündemi zorla kapatmış oldular. Yaşanan kriz sonrası Ankara’nın sorunları ve CHP’nin bu sorunlara yönelik son dönem politikaları masaya yatırılmadan toplantı sona erdi.

Krizlere sahne olan toplantıyı gazetemize değerlendiren eski CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, yaşananları doğru bulmadığını ifade etti. Genel Merkez yöneticilerinin tavırlarını eleştiren Alçın “Genç arkadaşımız sadece parti politikaları ve eksenine dair eleştirilerde bulundu. Bu eleştiriler doğru eleştirilerdir. Türkiye’nin dört bir yanında insanlar mevcut durumdan rahatsız. Danışma Kurulu bu eleştirilerin yapılacağı en doğal ve meşru zemin. Eskiden daha fazla ve daha sert eleştiriler yapılırdı. Genel Merkez eleştirileri dinlemek zorunda. Hiç kimse orada baki kalacağını sanmasın. Genç arkadaşımız bu partinin bir üyesi olarak görüşlerini ifade etmiştir. Tekin Bingül ve Levent Gök müdahale etmiştir. Bu yöntem yanlıştır” ifadelerini kullandı.