CHP başarısız iller için özel ekip kurdu!

CHP başarısız iller için özel ekip kurdu!

CHP ‘nin milletvekili ve belediye başkanı çıkaramadığı kentlerde incelemelerde bulunmaları için Genel Merkez tarafından Ter kişilik ekipler oluşturuldu.

Bu çerçevede 2’si milletvekili 3 CHP’li Şırnak’ta incelemelerde ve temaslarda bulundu. Milletvekilleri Erkan Aydın, Ünal Demirtaş ve Parti Meclis Üyesi Erbil Aydınlık, parti binasında partililerle görüştükten sonra Şırnak’taki sivil toplum kuruluşları ile görüşüp esnaf ziyareti yaptı, halkla konuştu.

Doğu ve Güneydoğu’nun CHP açısından gözden çıkarılmış yerler olmadığını belirten Erkan Aydın, “Buralarda da aynı ilgiyle seçime hazırlanmak istediğimiz için hiç milletvekili ve belediye başkanı çıkaramadığımız 44 ile 142 milletvekilimiz, parti meclis üyemiz 3 günlük bir programla ziyaretlerde bulunacağız. Bunları rapor ederek yerel seçimde en fazla başarıyı en iyi sonucu nasıl alırızın çalışmalarını yapıp, raporlarımızı sunacağız. Biraz ihmal edilmişlik vardır. Bizler bunları telafi etmek için inşallah çaba göstereceğiz. Çünkü, buralar eskiden CHP’nin kalesi olan yerlerdi” diye konuştu.

Erbil Aydınlık da, “Bu bölgede gerek milletvekili, gerekse belediye başkanlığı seçim dönemlerinde HDP ağırlıklı oldu. Oylar neden HDP’ye gitti, araştırıyoruz” dedi.

Bu arada 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim kapsamında il örgütlerince yürütülmekte olan aday belirleme çalışmalarına, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinin da katılmaları konusunda görevlendirme yapıldı.

Çalışma programı için il başkanları ile irtibata geçilerek raporlar Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığıma teslim edilecek. Parti Meclisi ve milletvekilleri il çalışma programına göre STKve demokratik kitle örgütleri, mahalli, dernekler, barolar, esnaf odaları, ticaret odaları, tabipler birliği, muhtarlar ile görüş alışverişinde bulunacak. Aday adaylık için başvuru yapan kişilerle ilgili araştırma, aday adayları ile mülakat, aday adaylık başvurusu yapılmayan il-ilçe ve beldelerde aday araştırması yapacak