CHP belediye başkan adaylarını nasıl belirleyecek?

CHP belediye başkan adaylarını nasıl belirleyecek?

Erken yerel seçim çağrısında bulunan CHP'de, hazırlıklar başladı. CHP, belediye başkan adaylarını anket, temayül yoklaması ve sözlü sınava tabi tutarak, üç aşamada belirleyecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, erken yerel seçimle ilgili sürpriz çıkışın ardından partide kollar sıvandı. CHP uzun süredir yerel seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Seçim takvimi ilan edilsin, 15 gün içinde adayları açıklayabilecek

MEVCUTLAR İNCELENDİ

CHP’nin yönettiği belediyelerin mali durumlarının fotoğrafı çekildi. Mali durumu iyi olmayan belediyelere gerekli uyarılar aypıldı. Mevcut başkanların, fotoğrafı tekrar masaya yatırılacak.

ÜÇ AŞAMADA BELİRLENECEK

1-ANKET YAPILACAK

CHP’nin yönettiği belediye olsun olmasın her yerde anket yapılacak. Vatandaşa, kimi istediği sorulacak. Bunun için profesyonel destek alınacak.

2-ÖRGÜTE SORULACAK

Ardından vatandaşın tercih ettiği isimleri temayül yoklaması ile örgüte sorulacak. Adayların teşkilatta karşılığının olup olmadığına da bakılacak.

3-SÖZLÜ YAPILACAK

CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan’ın takdir edeceği kişilerden bir komisyon kurulacak. Komisyon, örgüt tarafından yeşil ışık yakılan aday adaylarından, vizyon sahibi, bilgi ve birikimiyle belediyeyi yönetebilecek isimleri belirleyecek. Ardından yetkili kurullar toplanarak adayları belirleyecek. Bilgisi, birikimi olan vizyon sahibi kişileri belediye başkanı adayı olarak gösterilecek.

“HAYIRCI” İLLER

Ankara, İstanbul, Antalya’nın da aralarında bulunduğu referandumda “hayır” çıkan büyükşehirlere yönelik farklı bir çalışma yapacak, “Referanduma katkı sunan kesimleri bu illerde dışlamayacağız; onların da görüşlerini alacak. Onları da hesaba katarak adayımızı belirleyecek.

ERKEN AÇIKLANMAYACAK

Belirlenen belediye başkan adaylarını erkenden ilan edilmeyecek. Ne geç ne erken tam zamanında ilan edilecek. Amaç ilan edilen adayların yıpratılmaması.