'CHP bütün seçimin iptal edilmesini isteyebilir'

'CHP bütün seçimin iptal edilmesini isteyebilir'

Hüsnü Mahalli bugünkü köşesinde, CHP'nin bütün seçimlerin tekrarını isteme hakkı olduğunu yazdı.

Hüsnü Mahalli, Sözcü'de yazdığı köşesinde bugün ilginç bir ifadeye ver verdi. Mahalli, "AKP'ye göre İstanbul'da sandık kurullarının başkan ve üyelerinin bazıları Fetö'cu ise Türkiye genelinde de durum aynı olmalı. Yani bütün seçimler iptal edilmeli. CHP böyle bir istekte bulunabilir" diyerek, AKP'nin İstanbul seçimlerinde iddia ettiği yolsuzluk parmağının tüm illerde olmuş olacağını ve CHP'nin tüm ülkede seçim tekrarı isteme hakkı olabileceğini ifade etti. 

CHP için "Hatta böyle bir kararı önümüzdeki hafta sonunda versin ki yeni seçimler için anlamlı bir zaman ayarlasın" diyen Mahalli, Kesin AKP her yeri ve her şeyi kazanır. Kazanmazsa seçimleri yenilemenin bir anlamı olmaz! Kazanması için ne gerekiyorsa yapar! Yoksa anayasa değiştirilir ve yerel seçimler toptan kaldırılır" diyerek, AKP'nin her yolu deneyebileceğini dile getirdi. 

AKP'de geniş bir kesmin, seçim tekrarı tartışmalarından memnun olmadığını dile getiren Mahalli, AKP'de geniş bir kesim İmamoğlu'nun kazandığı seçimi ve seçimi kazanan İmamoğlu'nu içine sindirmiş görünüyor. dedi.