CHP Büyükşehir adaylarını ne zaman açıklayacak?

CHP Büyükşehir adaylarını ne zaman açıklayacak?

Kılıçdaroğlu, "Olabildiğince o tarihleri yakına çekmeye çalışacağız ama yine de bir uzlaşma içinde bunu PM’ye indirmek gerekiyor. Ama son dakikaya da kalmayacak." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimleri, ittifak görüşmelerinden son politik gelişmelere kadar gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

Birgün Gazetesi’nden Yaşar Aydın’a konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

‘EĞİLİM YOKLAMASI YAPACAĞIZ’

Yerel yönetimlerden sorumlu arkadaşımız çalışmayı bitirdikten sonra milletvekili ve örgütlerle görüşüyor, aday üzerinde netleştikten sonra Parti Meclisi’ne geliyor. Son PM toplantısında eğilim yoklaması yapma kararı alındı. Dolayısıyla eğilim yoklaması talepleri gelecek. O talepler MYK’da değerlendirilecek ve oralarda süratle süreç başlatılacak. Çıkan adayları PM’ye getireceğiz. Bir eğilim yoklaması süreci yaşayacağız.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Balıkesir adayımızı açıkladık. Diğer adayları da önümüzdeki PM’de belirleyeceğiz büyük ölçüde. İstanbul dahil olmayabilir. Son takvim konusunda bir tarih vermek bugün için doğru olmayabilir. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi yerlerde biraz daha nabzı tutmak gerekiyor. O nedenle olabildiğince o tarihleri yakına çekmeye çalışacağız ama yine de bir uzlaşma içinde bunu PM’ye indirmek gerekiyor. Ama son dakikaya da kalmayacak.