CHP'de 40 yerde eğilim yoklaması

CHP'de 40 yerde eğilim yoklaması

CHP Parti Meclisi’nde tartışmalı bir oturumun ardından MYK’ya verilen, yerel seçimlerde ön seçim yerine eğilim yoklaması yapılması kararı hayata geçiriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme sürecinde ikinci aşamaya geçiliyor. Geçtiğimiz hafta tartışmalı Parti Meclisi toplantısında, yerel seçimlerde adayların ’ön seçim’ yerine ‘eğilim yoklamasıyla’ belirlenmesi konusunda MYK’ya yetki verilmişti.

PM’nin MYK’ya yetki vermesinin ardından örgüt denetiminde yapılacak eğilim yoklamasının nerelerde yapılacağı konusunda çalışma başlatıldı.

ÖNCE TALEP EDEN YERLERDE
DÜZGÜN HABER’in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, eğilim yoklaması öncelikle talepte bulunan il ve ilçelerin aralarında bulunduğu yaklaşık 40 yerde hayata geçirilecek.

Örneğin Çanakkale İl Belediye Başkan adaylığı için yerelden gelen ‘ön seçim’ talebi ilk MYK toplantısında hayata geçirilecek ve eğilim yoklaması yapılması karara bağlanacak.

MAMAK’DA DA ÖN SEÇİM YAPILACAK
Ankara’nın Mamak İlçesi’nin de aday adaylarının hepsinin yazılı talebi yerine getirilecek ve sandık konularak eğilim yoklaması yöntemiyle aday belirlenecek.

Eğilim kararı alınacak 40 yer arasında İstanbul ve ilçeleri yer almayacak. İstanbul için önce İl Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmanın bitmesi beklenecek.

EN AZ 100 YERDE EĞİLİM YOKLAMASI
MYK’nın bu hafta alacağı kararın dışında önümüzdeki hafta da 60 yerde daha eğilim yoklaması kararı alması bekleniyor. CHP Yönetiminin, gidişata göre en az 100 yerde eğilim yoklaması kararı vermesi bekleniyor. Duruma göre bu sayının 150’yi bulabileceği de ifade ediliyor.