CHP'de adaylar bugün netlik kazanıyor

CHP'de adaylar bugün netlik kazanıyor

Büyükşehir belediyelerinin yanı sıra CHP’nin eğilim yoklaması yapılan Çanakkale, Sinop ve Bilecik adayları da bugün kesinlik kazanacak.

Ayrıca il belediyesi olarak Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Tunceli ve aralarında Zonguldak, Rize, Kırşehir ve Çankırı’nın olduğu pek çok il belediyesi adayının açıklanacağı belirtiliyor.

Konya İl Başkanlığı’nın bugünkü PM öncesi bazı ilçelerde aday açıklaması ise parti içinde tartışmaya neden oldu. PM’de henüz karar alınmadan Konya’da Doğanhisar ve Akşehir adaylarının ilan edilmesine yönelik Konya İl Başkanı Barış Bektaş, söz konusu ilçelerde tek aday olduğu için adayların PM öncesi açıklandığı ifade etti. Bugün Konya’dan Doğanhisar ve Akşehir’in yanı sıra Hüyük ve Yunak ilçe adaylarının da açıklanması bekleniyor.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, İYİ Parti ile teknik anlamda görüşmelerin bittiği, iki partinin de karşılıklı olarak teknik raporları birbirlerine sundukları öğrenildi. İşbirliği konusunda gelinen noktada CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasındaki yapılacak görüşmede alınacak siyasi kararın belirleyici olacağı kaydediliyor. Teknik heyetlerin bu aşamadan sonra işbirliğinin kapsamına yönelik başka bir çalışma yapmayacağı ama iki parti arasındaki diyaloğun sürdürülmesine yönelik görüşmelerin sürebileceği ifade edildi.