CHP'de Ankara için Genel Merkez'de sürpriz görüşme

CHP'de Ankara için Genel Merkez'de sürpriz görüşme

CHP, Ankara'da kimi aday gösterecek; Genel Merkez'de sürpriz görüşme

CHP ile İyi Parti arasında son iki günde sıkıntıya giren ittifak süreci akşam saatlerinde raya otururken gözler üç büyük şehirde gösterilecek adayların kim olacağına çevrildi. İyi Parti’nin CHP’yi destekleyeceği Ankara’da adaylık potasında son dönemde adı öne geçen Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, daha önce randevu talep ettiği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile genel merkezde baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Alınan bilgiye göre, sıcak bir ortamda geçen görüşmede genel bir değerlendirme yapıldı ve sohbet edildi. Kulislerde, Özaslan ismine İyi Parti kanadında olumlu bakıldığı belirtiliyor.

Ankara doğumlu Öszaslan halen Atatürk'ün talimatıyla kurulan Ankara Kulübü Genel Başkanı, 700 yıllık Ankaralı bir ailenin mensubu ve ailesi cumhuriyetin kuruluş yıllarında Atatürk ve arkadaşlarına maddi ve manevi önemli destekleriyle biliniyor. Seymenlik geleneğinin dededen gelen temsilcisi ve halen Seymenbaşı.

İyi Parti adaylığını reddeden Mansur Yavaş’ın CHP Genel Başkanı tarafından aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu.

İki parti arasındaki uzlaşıya göre, İyi Parti, Ankara, İstanbul, İzmir , Adana, Antalya ve CHP’nin elindeki büyükşehirlerde aday çıkarmayıp CHP’yi destekleyecek. CHP krize neden olan Balıkesir’de adayını geri çekip İyi Parti’yi destekleme kararı aldı. CHP ayrıca Kocaeli, Denizli, Samsun, Trabzon, Ordu, Kayseri’de de aday çıkarmayıp İyi Parti’yi destekleyecek.

Mersin ve Manisa'da işbirliği olmayacak her iki parti de kendi adayını çıkaracak. Anlaşmanın detaylarının Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde şekillenmesi bekleniyor.

T24