CHP'de eğilim yoklamasında 3 il yok

CHP'de eğilim yoklamasında 3 il yok

İş birliği görüşmelerinde kritik dönemece girildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) şu ana kadar eğilim yoklamasıyla aday belirlenen 3 il ve 15 ilçeye ek olarak, 15 civarında ilçede daha bu yöntemin uygulanmasına karar verildi.

Ankara, İstanbul ve İzmir’in ilçelerinin bu listede olmadığı öğrenildi.

Öte yandan CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen iş birliği görüşmelerinde kritik sürece girildi.

Özellikle Ankara ve Antalya’da yaşanan tıkanıklığın aşılması için liderlerin bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor. Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre, görüşmeleri CHP adına tek başına yürüten Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın bu görevinde değişikliğe gidilmişti. Kılıçdaroğlu, dün kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede müzakereleri Tezcan’ın yanı sıra genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un yürütmesine karar verdi. Ancak ikili görüşmeleri Salıcı’nın gerçekleştireceği belirtildi.

81 il raporu
Bülent Tezcan’ın görevini devretmeden Kılıçdaroğlu’na 81 ili kapsayan bir rapor sunduğu öğrenildi.

Raporda, tüm illere ilişkin son seçim sonuçları analiz edilirken, iş birliği formüllerine ilişkin değerlendirmeler de yer aldı. Raporda; İstanbul, Ankara, Mersin, Adana ve Antalya’da CHP adayı desteklenmeden seçim kazanılamayacağı vurgulandı. Raporda; Manisa, Denizli, Kocaeli, Isparta, Osmaniye, Kayseri ve Konya gibi illerde İYİ Parti adayının desteklenebileceği belirtildi.