CHP'de kongre olağan mı, olağanüstü mü?

CHP'de kongre olağan mı, olağanüstü mü?

CHP önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün CNN Türk'te yaptığı açıklamaların yankısı sürüyor.  

Kılıçdaroğlu ‘adayım’ derse arkasındayız
 
Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, 'Kemal Kılıçdaroğlu ben Cumhurbaşkanı adayıyım derse biz de 'tamam' deriz, arkasında oluruz, adayımız o olur. 'Hayır, olma' demeyi uygun görmeyiz. Doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı var. Kendisi uygun gördüğünde böyle bir karar alacaktır. Yüzde 49'u tutmanın yolu, adayı netleştirmek. Eğer Kılıçdaroğlu aday değilim derse kurultayı toplamalı ve aday olacak kişi genel başkan olmalı...
 
Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa, içinde genel başkanlık yarışının da olduğu bir dönem başlıyor. Bu çok doğal bir şey. Hiçbirimiz hiçbir yerde ebediyen duracağız diye bir şey yok. Şunu söyleyemeyiz. Biz bir aday göstereceğiz, ben partinin başında kalacağım bu yüzde 49 ile aramda bir şey olacak ve o seçimi alacak. Ciddi olalım böyle bir şey olamaz. Başka bir aday olursa o partiyi kim tanzim edecek.' dedi.
 
Fikri Sağlar'dan Kılıçdaroğlu'na: Kendisi tek adam oldu

 
CHP PM üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar bugün Akşam gazetesine yaptığı açıklamalarda, 'Üstteki yapının değişmesi lazım. Bunu yapabilmek için düzenlemeye ihtiyaç var. CHP lider partisi değil, kadro partisidir. Son 10 yıla baktığımızda CHP lider partisi haline getirilmeye çalışılıyor. Partide tek adamlılığı değiştirmemiz gerekiyor. Söylediğinizde samimi olmadığınızı toplum görürse size güvenmez. Kılıçdaroğlu referandum kampanyasında 'tek adama karşıyız' propagandası yaptı ama kendisi tek adam oldu! Bu şuna benziyor; kadına şiddete karşı çıkıyorsun. Eylemler yapıyorsun ama eve gidip karını dövüyorsun.' dedi.

İhsanoğlu'nun çatı adaylığını hatırlatan Sağlar,'Ekmeleddin İhsanoğlu ismini kimin çıkardığını partinin PM üyesi olmama rağmen bilmiyorum. Bu ismi ortaya çıkaranların ve arkasından gidenlerin bedel ödemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Aylin Nazlıaka'nın Kılıçdaroğlu’na giderek “Atatürk portresini indiren kişi budur” dediğini savunan Sağlar, 'Aradan 45 gün geçmiş ve biliyorsun. Bu kişileri çağırıp yüzleştirmiyorsun. Bizleri saatlerce tartıştırıyorsun.' dedi.
Artık gemilerin yakıldığını belirten Sağlar, ' Bir an önce olağanüstü kurultay yapılmalı" çağrısında bulundu.
 
Kılıçdaroğlu'ndan ihraç resti
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında konuştu.
 
İhraç resti çeken  Kılıçdaroğlu, "Parti içi mücadele, kavga… Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğim. Gerekirse parti içi kavga edenleri kapının önüne koyacağım" dedi.  
 
İnce: 'Uzatmaya gerek yok. Yapılacak tek iş var. Olağanüstü Kurultay hemen toplanmalı'
 
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Kasım’da Olağan Kurultay yapılacağı söyleminin doğru bir söylem olmadığını belirten İnce, “Tabii ki, eğer arkadaşlarımız Kasım ayında Olağan Kurultay planlıyorlarsa, bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir. Ama onlara ben bir yol göstereyim. Hemen Olağanüstü Kurultayı toplayabilirler. Yani bu mümkündür, ‘yapmazlar mı’ derseniz, bunu Sayın Genel Başkan yaparsa çok şık olur. Hiç tartışma olmaz. Kim Genel Başkan seçilirse, hepimiz onun yanında dururuz.” dedi.
 
İnce, kendisinin aday olup olmayacağı, Olağanüstü Kurultay toplanmazsa imza girişiminde bulunup bulunmayacağı sorularına ise şu sözlerle yanıt verdi: “İmza toplanması olayını doğru bulmuyorum. Bu aşamada partiyi tartıştırır. Mademki Genel Merkez’deki yöneticilerimiz Kasım’da bir olağan kurultay planlıyorlarsa, bu teknik olarak mümkün değil diyorum. O zaman hiç uzatmaya gerek yok. Mayıs’ta Haziran’da olağanüstü toplanma olur.”
 
CHP'de değişim talepleri olduğunun ifade edilmesi üzerine, sokakta da partide de değişim rüzgarları estiğini ve bunun herkes tarafından görüldüğünü düşündüğünü aktaran İnce, bunu basının önünde değil kurultayda tartışmayı tercih edeceğini belirtti.
İnce, ayrıca ikinci bir Ekmeleddin vakasına karşı kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini vurguladı.
 
Altay: 'Ağrımayan dişimize kerpeten vurmaya gerek yok'
 
CNN Türk'te Saynur Tezel'in canlı yayınına bağlanan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ise 'Ben bir değişim rüzgarını hissetmiyorum. Parti tabanında da bir Olağanüstü Kongre talebi görmüyorum. Ağrımayan dişimize kerpeten vurmaya gerek yok' dedi.