CHP'de kongreler kaldığı yerden devam edecek! İşte belgesi...

CHP'de kongreler kaldığı yerden devam edecek! İşte belgesi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda CHP'nin durdurulan İstanbul'daki il ve ilçe kongreleri kaldığı yerden devam edecek.

Barış CAN/ YURT

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazıda "CHP İstanbul il ve ilçelerinde yapılacak olan, il-ilçe olağan genel kongreleri dahil kongre süreci durdurulmuştur" ifadesi kullanılmıştı. İstanbul İl ve ilçe başkanlıkları yeni gönderilen yazı ile kongrelerin kladığı yerden devam edeceği duyuruldu.

Kongrelerin devam etmesi kararı CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazı ile duyuruldu.

İl ve İlçe örgütlerine gönderilen yazıda "İlgili yazımız gereği, bazı teknik aksaklıkların yanı sıra, ilerde Tüzük'ten kaynaklanabilecek olası sorunların önüne geçmek amacı ile İstanbul İl ve İlçe Olağan kongre sürecinin durdurulması istenmişti.

Yapılan çalışmalar ve olası aksaklıkların giderilmesi sonucunda İstanbul İl ve İlçe Olağan Kongre sürecinin Cumhuriyet Halk Partisi Merkezince 30 Mayıs 2017 tarihi itibariyle başlatılan, Kongreler Takvimi doğrultusunda DEVAM ETMESİNE karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O YAZI:

İLK YURT DUYURMUŞTU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü önce CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüşmüş daha sonra bu görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İl sekreteri Hakkı Sağlam da dahil olmuştu. 

Ankara'daki kritik toplantı sonucunda İstanbul'daki kongrelerin kaldığı yerden devam etmesi kararı çıktığını, blokajlara devam edileceğini ilk YURT Gazetesi duyurmuştu.

'CHP İÇERİSİNDE KAVGA ARAYANLARIN HEVESİ KURSAKLARINDA KALDI'

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da yakın çevresine çok demokratik bir ortamda yapılan kongre sürecinin devam kararından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 'CHP İçerisinde kavga arayanların hevesi kursaklarında kaldı. Bunlar bir kavganın değil CHP'de var olan uzlaşı kültürünün daha gelişerek yansımasıdır' dedi.