CHP'de kurultaya doğru...Kaftancıoğlu PM için kimleri istiyor?

CHP'de kurultaya doğru...Kaftancıoğlu PM için kimleri istiyor?

3-4 Şubat günlerinde yapılacak CHP büyük kurultayında, en önemli yarış, Parti Meclisi için olacak. Kurultaya en fazla delege gönderen İstanbul’un İl Başkanı Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu’na önerecekleri isimleri belirlemede hangi yöntemi izleyeceklerini açıkladı.

CHP’nin 3-4 Şubat günlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek Büyük Kurultayında, en önemli yarış, 60 kişilik Parti Meclisi için olacak. Seçim yaklaşırken, kurultaya en fazla delegeyi veren İstanbul İl Başkanlığı, PM üyeliği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacakları isimleri hangi yöntemle belirleyeceği büyük oranda netleşti. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, mevcut milletvekilleri, MYM üyeleri ve Parti Meclisi üyeleri hakkında herhangi bir öneride bulunmama kararı aldıklarını açıkladı.

CHP Lideri’nin mevcut milletvekilleri ve PM üyeleriyle uzun süredir mesai yaptığına dikkat çeken Kaftancıoğlu, “Sayın Genel Başkan, İstanbul’dan mevcut hangi milletvekili, MYK veya PM üyesiyle istiyorsa bize düşen de o ismin arkasında durmaktır, seçtirmektir. Bu konuda her türlü tasarrufta bulunma yetkisi Sayın Genel Başkanımıza aittir. Biz mevcut milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri hakkında herhangi bir isim önerisinde bulunmayı doğru bulmuyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMA’

Kaftancıoğlu, milletvekilleri, PM ve MYK üyeleri dışında örgütün Parti Meclisi’nde görmek istediği isimler konusunda ise Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yapacaklarını söyledi. Bu konu için İstanbul’da özel bir komisyon kurulacağını vurgulayan Kaftancıoğlu, şunları kaydetti:

“İstanbul’un her üç bölgesinden, Parti Meclisi’nde görev almak isteyen isimleri alacağız. O isimler İlçe Başkanlarımızın ve il yönetiminin ortak çalışmasıyla üç bölgeyi de temsil edilecek sayıya indirilecek. Ardından belirlediğimiz isimleri Sayın Genel Başkanımıza PM listesi yaparken değerlendirmeleri için sunacağız. Bunu yaparken hata yapma lüksümüz yok. İsimleri belirlerken, liyakata önem vereceğiz. Partiyi temsil edecek isimlere öncelik vereceğiz. Sonuçta sunduğumuz isimleri değerlendirip değerlendirmemek Sayın Genel Başkanımızın takdirindedir. Biz kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz.”