CHP'de Mansur Yavaş'a formül aranıyor

CHP'de Mansur Yavaş'a formül aranıyor

CHP Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için formül arıyor.

CHP ve İYİ Parti arasında varılan anlaşma gereği Ankara CHP'de kalmıştı. CHP Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için formül arıyor.

İYİ Parti heyeti CHP’ye belirleyeceği Ankara adayının Mansur Yavaş olması durumunda İYİ Parti tabanının buna sıcak bakmayacağı görüşünü bildirdi.

CHP’nin bugüne kadar aday gösterdiği 93 ilçe belediyesi dışında kalan İYİ Parti’yle işbirliği kapsamındaki 21 büyükşehir belediyesinin bulunduğu illere bağlı 294 ilçe belediyesi için iki partinin aday belirleme çalışmalarına başladığı öğrenildi.

İşbirliği yapılacak belediyelerde her iki partinin de adaylarını tabanların hassasiyetlerine göre belirleyeceği ifade ediliyor.

İYİ Parti’nin CHP’ye Ankara için Mansur Yavaş’ın aday gösterilmemesi önerisinde bulunduğu da belirtildi. CHP Parti Meclisi (PM) toplantısının 24 Aralık’tan 18 Aralık tarihine çekilmesiyle birlikte bazı sürprizlerin yaşanabileceği ifade ediliyor.

İstanbul açıklanabilir
Kulislerde 18 Aralık’taki PM toplantısında İstanbul Büyükşehir adayının da açıklanabileceği iddia ediliyor. Öte yandan İYİ Parti heyeti CHP’ye belirleyeceği Ankara adayının Mansur Yavaş olması durumunda İYİ Parti tabanının buna sıcak bakmayacağı görüşünü bildirdi.

İYİ Parti heyetinin Yavaş’ın kendilerini reddetmesi nedeniyle tabanlarının bu isme tepkili olduğunu söylediği öğrenildi. Öte yandan kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara adaylığı için Yavaş’ı düşündüğü ancak PM’den Yavaş’ın isminin geçmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre Yavaş’ın aday olarak gelmesine karşı bazı PM üyelerinin de önerge hazırlığı yaptığı belirtiliyor. PM’de 11 üyenin imzasıyla verilecek önerge doğrultusunda oylamanın gizli yapılarak üyelerin çekinmeden oy kullanmasının amaçlandığı belirtiliyor.