CHP'de peş peşe adaylık istifaları

CHP'de peş peşe adaylık istifaları

CHP'de il başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sendika yöneticileri, kamuda çalışanlar 24 Haziran Seçimleri için istifa ediyor.

Türkiye gündemi 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlere kilitlendi. Partilerin Cumhurbaşkanı adayları belli olmaya başlarken, milletvekili aday adaylığı için de istifalar gelmeye başladı.

CHP'nin; Burdur İl Başkanı Osman Gök, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Zonguldak İl Başkanı Umut Başoğlu, Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz 24 Haziran Seçimlerinde milletvekili olabilmek için görevlerinden istifa etti.

ZEYBEK VE AKSU İSTİFA ETTİ

Parti Meclisi Üyesi Gökhan Zeybek, Sarıyer ve İBB Meclis Üyeliği görevlerinden, Oktay Aksu ise CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, Sarıyer ve İBB Meclis Üyeliği görevlerinden istifa etti.

DİSK GENEL BAŞKANI KANİ BEKO İSTİFA ETTİ

Kamu görevlileri için milletvekilliği aday adayı olmak üzere istifa etme süresinin dolmasına saatler kala bir istifa da DİSK’ten geldi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, istifasını sunmak üzere yönetim kurulu üyelerini toplantıya çağırdı.

Kani Beko, aday olmanın aklına gelmediğini ancak bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın kendisini arayarak CHP’den aday olmayı önerdiğini söyledi. 1975’de İzmir Basma Fabrikasında 3 bin işçinin temsilciliğiyle başladığı sendikal mücadelesinin 40 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini anlatan Beko, bugüne kadar fabrikalarda, meydanlarda söylediklerini Meclis’te dile getirebilmek için teklifi kabul ettiğini açıkladı. Beko, İzmirli olduğu için adaylığının da İzmir’den olabileceğini belirtti.

CHP DÜZCE İL BAŞKANI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiği bildirildi. CHP Düzce İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bugün yapılan il yönetimi toplantısında milletvekili aday adayı başvurusu yapacağından dolayı İl Başkanımız Sayın Zekeriya Tozan görevinden istifa etmiştir. Yönetim kurulunda alınan karar ile mevcut yönetimimizde il saymanı olarak görev yapmakta olan Sayın Vildan Cemşit İl Başkanı olarak atanmıştır. Bilgilerinize sunarız" denildi.

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur da milletvekili aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etti. Ertemur’un CHP Genel Merkezine giderek milletvekili aday adaylığı için müracaat edeceği öğrenildi.

CHP NİĞDE İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem de milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. CHP Genel Merkezine istifasını sunan Adem’in yerine Gülsüm Tunçkanat’ın vekalet edeceği, Cuma günü ise yönetim içerisinden yeni başkanın seçileceği öğrenildi.

CHP MARDİN İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan da milletvekili aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etti. Duyan'ın CHP Genel Merkezine giderek milletvekili aday adaylığı için müracaat edeceği öğrenildi.

CHP ERZİNCAN İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan da milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’ndeki başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, İzmir’den milletvekili adayı olabilmek için kamu görevinden istifa ederek, aday adayı oldu. 

BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Tekirdağ'ın en büyük ilçelerinden biri olan Çorlu'nun Belediye Başkanı Ünal Baysan da adaylık için istifa etti.

İLK GÜN İSTİFA ETTİ

CHP'de ilk adaylık istifası dün Çankaya Belediyesi Meclis Başkanvekili Dr. Dt. Emre Çakır'dan gelmişti. Çakır, CHP’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti.

İLÇE BAŞKANLARI DA VEKİLLİK İSTİYOR

CHP'de ilçe başkanlıklarından da istifalar peş peşe geliyor. Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Lüleburgaz İlçe Başkanı özgür Kaya, Reyhanlı İlçe Başkanı Fatih Turan, Birecik İlçe Başkanı Sakıp Yaşar, Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe de istifa etti.