CHP'de Şubat ya da Mart ayı içinde ikinci bir Kurultay yapılacak!

CHP'de Şubat ya da Mart ayı içinde ikinci bir Kurultay yapılacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Antalya milletvekili, YURT Gazetesi yazarı Çetin Osman Budak, yarın başlayacak olan CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nı YURT'a değerlendirdi 

-36. Kurultay'a giderken; Kurultay'da neler bekliyorsunuz, ne tür değişiklikler olacaktır? Bu konuda ne diyeceksiniz?

Kurultay'da şimdi yarın büyük kurultayın ilk günü. Adaylar var. Tabi biz her zaman demokrasiden yana olduk. Türkiye'ye demokrasiyi getiren çok partili hayata geçiren parti CHP'dir. Ve bu kurultayda eminim şölen havasında geçecek. Ve yarın genel başkan adayları sahneye çıkacaklar. Ve heyecanlı bir kurultay olacak. Tatmin edici, doyurucu bir kurultay olacak. Bunun akabinde seçim bittikten sonra ertesi günde Parti Meclisi seçimine gidilecek. Birim kurulu seçimi yapılacak. İyi bir sonuç bekliyoruz.

-Parti Meclisi'nde, MYK'sında değişiklikler olacak mı?

MYK'da da konuştuk. Bütün bilgilerimizi, MYK üyeleri olarak genel başkan yardımcıları olarak aktardık. Sayın genel başkanımızda bütün talepleri alıp değerlendiriyor. Ve o değerlendirme çerçevesinde de kendisi çalışacağı isimleri belirliyor, bu tarihi kurultayda partinin üst yönetim organlarını seçeceği bir listeyle çıkacağından eminiz. Burada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. 

-Örgütlerde size ne gibi talepler var? Daha çok hangi talepleri alıyorsunuz?

Genel olarak talep tüzüklerde değişiklik talepleri var. Onun içinde zaten büyük kurultaydan sonra tüzük kurultayını sanıyorum şubat ayı ya da mart ayının ortalarında belki bir günde bitecek şekilde yapacağız. 

-Kurultay'da blok liste mi yoksa çarşaf liste mi olacak? Genel Başkan Yardımcısı olarak sizin düşünceniz nedir?

Genel başkan 2010'dan itibaren severek patide demokrasinin yerleşmesi için mahallelere kadar sandık konması konusunda son derece kararlı durdu. O yüzden tüzüğümüzde zaten çarşaf liste uygulaması yapılır diye yazılıyor. Onun için burada genel başkanın çarşaf, blok noktasında herhangi bir diktası olmaz. Tasarrufu olmayacak. Bizim tüzüğümüzde çarşaf liste var. Üyelerin, delegelerin, delagasyonun böyle bir önerisi olur ona da bir şey diyemeyiz. Sonuçta bu illerde de ilçelerde de  uygulan bir şey. Ama bana sorucak olursanız: Bu çarşaf liste olurdu.
 
-Son olarak YURT okuyucularına ne söylemek istersiniz?

Yurt gazetesinin daha da güçlenip demokrasinin sesi olması, sosyal demokratların sesi olması, Türkiye'de bütün kılcal damarlara kadar dğıtımın yapıldığı daha güçlü bugün de okuyucusunun artabilmesi için Anadolu'nun bütün kılcal damarlarına gidecek, kadrosu da çok güçlü sizler gibi, en azından medyanın körlüğünü ortadan kaldıran bir gazete olarak daha da büyümesini bununla ilgili bize de iş düşerse kaçınmayacağız. Köşe de yazı yazmak gibi bizde yapacağız. Çünkü bizim sesimizi daha doğrusu demokratların, sosyal demokratların doğru habercilik, doğru analizler yapan gazetelere daha doğrusu medya mecrasına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacımızın bir bölümünü Yurt gazetesi karşılıyor. Daha da güçlenerek yoluna devam etmesi en büyük temennimiz.