CHP'den Abdullah Gül ve anket açıklaması

CHP'den Abdullah Gül ve anket açıklaması

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Abdullah Gül aday olur mu?" sorusuna cevap verdi. Tezcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimde CHP'nin kendi adayını çıkaracağını söyledi. Ellerindeki anketi de paylaşan Tezcan, 16 Nisan Referandumu'ndan 'evet' diyenlerin pişman olduğunu belirtti.

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, "Şartlar el verirse CHP Meral Akşener'i destekler mi?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Öte yandan Tezcan CHP'nin son yaptırdığı anketi açıkladı.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CNN Türk'te Haftasonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Tezcan, "Şartlar gerektirirse İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e oy verir misiniz?" sorusuna şu cevabı verdi.

Bugünün yemeğini bugün yiyeceğiz. Yarının yemeğini yarın yiyeceğiz. Şu anda bir hedefimiz 24 Haziran'daki seçim. Biz adayımızı çıkaracağız. Orada bir demokratik bir yarış olacak. Sonrasında ne olur. Belki yayının devamında konuşacağız.

Tezcan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Türkiye'yi eski sisteme döndürecek misiniz?

Biz kampanyamızın tamamını bu merkez üzerine oturtmayı doğru bulmuyoruz. Bu söylediğimizi yapabilmemiz için, bir kere sandıkta milletin bize 400 milletvekili vermesi lazım. Anayasayı değiştirmek lazım. Alırsak hedefimiz bu. 6 milyon işsiz var Türkiye'de. 16 milyon yoksul var. Dolar 4 lirayı, avro 5 lirayı geçti. Bu tabloyu yönetmeyecek miyiz? Huzuru tesis etmeyecek miyiz? Toplumsal barışı tesis etmeyecek miyiz? Bütün bunları yapacağız. Seçim bildirgemizde de toplumun önüne bunu koyacağız.

Öztürk Yılmaz, Didem Engin aday olmak istediklerini ilan ettiler.. Sizinle paylaşıldı mı?

Hayır. "Sayın Genel Başkan aday olmazsa biz talibiz" diye düşüncelerini dile getirdiler. Bizim gündemimizde bunun olduğunu düşünmüyoruz. Mutlaka niyet beyanında bulunabilirler ama biz adayın nasıl belirleneceği bellidir. Parti Meclisi toplanacak, karar verecek. Bu bir CB adaylığı, ön seçimi gibi isimleri ortaya çıkıp yarıştığı ve isimlerin ortada dolaştığı aday belirleme süreci değil. Bizde CB adaylığına en yakın hak ettiği, kimsenin de tartışmasız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Benim gönlümden geçen Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Yaptırdığımız anketlerde şunu görüyoruz: Referandumda 'evet' demiş olanların önemli bir bölümü (yüzde 10 ile 15 arasında değişiyor) pişman kararlarından. 'Evet' demiş olduktan sonra ortaya çıkan uygulamalardan rahatsızlar.

İkinci tura Meral Akşener kalırsa destekler misiniz?

Bu süreç içerisinde demokrasi etrafında bir araya gelenler, farklı adaylar çıkardıklarında kuşkusuz geriye bir aday kaldığında onu destekleyeceğiz. Bunlardan bir tanesi ikinci tura kalırsa kuşkusuz kim olursa olsun destek verilecektir.

Abdullah Gül aday olur mu?

Biz CHP içinden aday çıkaracağız. Başka bir yerden aday arayışı içerisinde değiliz.