CHP'den İstanbul için sürpriz hamle

CHP'den İstanbul için sürpriz hamle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından İBB'ye yeni başkan perşem günü seçilecek. CHP'de aday çıkaracak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah İstanbul’da meclis üyeleriyle buluştu ve “Biz de aday çıkaracak ve başkanlığı almak İçin yarışacağız” dedi. AKP'de İBB Başkanlığı için Göksel Gümüşdağ ve AKP'li Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Yüksel'in isimleri geçiyor. CHP de ise İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever ve Büyükçekmece Be

CHP’li Meclis üyeleri Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Perşembe günü yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için CHP de aday çıkaracak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah İstanbul’da meclis üyeleriyle buluştu ve “Biz de aday çıkaracak ve başkanlığı almak İçin yarışacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı değerlendirme konuşması sonrası  belediye meclis üyelerinden başkan adayı olmasını istedikleri üç ismin pusulaya yazılması istendi.

Belediye meclis üyeleri ve belediye başkanları pusulaya üç adayın ismini yazdı. Oylar daha sonra “sayım kurulu”na teslim edildi.

CHP’nin çıkan sonuca göre, adayını açıklayacağı öğrenildi. Öte yandan, yapılan oylamada Büyük Çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve İBB CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever'in isimlerinin ön plana çıktığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AKP ile CHP arasında 50 oy fark var.27 AKP'li üye'nin CHP'nin adayına oy vermesi durumunda yeni İBB Başkanı CHP2li olacak.