CHP'den Mahir Ünal'a jet yanıt

CHP'den Mahir Ünal'a jet yanıt

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında 'terör' eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı zırhıyla ilgili yaptığı açıklamada bu düzenlemenin sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahını kapsadığını söyledi. CHP'den jet yanıt geldi.

AKP Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın partisinin genel merkezinde 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan 21'inci madde için açıklamalarda bulundu. Ünal, KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında 'terör' eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı zırhıyla ilgili yaptığı açıklamada bu düzenlemenin sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahını kapsadığını söyledi. Ünal'a yanıt, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi.

Altay, Ünal konuşurken, twitter'dan ilgili maddeyi paylaşarak 'Mahir Ünal bu ne?' diye sordu.

İşte Altay'ın o tweeti: 


Mahir Ünal, "Bir şeyi netleştirelim. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, yani sadece o gece ve devamı niteliğindeki 16 Temmuz sabahıyla ilgili. Eylemlerin bastırılması ibaresi, 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir. Burada yer alan terör eylemleri ibaresi de, darbe teşebbüsünün terör eylemi olması hesabıyla yazılan bir unsurdur. Bu ifade daha sonra gerçekleşen terör eylemlerini hiçbir şekilde kapsamamaktadır. O gece ve sabahında darbe girişimine karşı göğsünü siper etmiş, ülkesini çıplak elleriyle tutmuş o kahraman insanların ülkelerini korumalarından dolayı ülkelerini canları pahasına korumalarından dolayı, onlara dönük hukuki sorumluluk doğmasın diye yapılmıştır.

KHK'daki cümlede tarihler yazıyor. Devamından kastedilen 16 Temmuz sabahıdır. Diğer terör olaylarını kapsayan bir ifade yasa yapım tekniği açısından orada mevcut değil. Ülkesini darbecilerden korumak için sokağa çıkan darbeye direnen insanları kapsadığı çok açık. Buradan yola çıkarak kara propaganda yaparak, iç savaş vs. söz konusu değil. Buradan felaket tellallığı çıkarmasınlar. Bu yalanları yapanların ne yaptıkları ortadadır. Birisi bir söz söylediğinde önce söze sonra söyleyene bakın.Türkiye'de bir kargaşa bekleniyor vs. söz konusu değil. Alınan karar son derece açık ve net. Birilerinin başka anlamlar çıkarmasını kabul etmiyoruz"