CHP'den onlarca çalışana seçim müjdesi!

CHP'den onlarca çalışana seçim müjdesi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi CHP belediyelerinde asgari ücretle çalışan işçilerin maaşlarının 2 bin 200 lira olacağını duyurmuştu. 10 il belediyesi CHP'ye geçti. Bu belediyelerde çalışanlara işçilere 180 lira zam yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerin olduğu bütün yerlerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak." demişti. Yerel seçimlerin ardından kesin olmayan sonuçlara göre 10 il belediyesi CHP'ye geçti. Bu belediyelerde asgari ücretli çalışan işçilere 180 lira zam yapılacak.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye'de bir çoğu büyükşehir belediyesi olmak üzere birçok belediye el değiştirdi. Yerel seçimlerde en çok dikkat çeken değişim ise resmi olmayan sonuçlara göre AKP'nin elinde bulunan İstanbul ve Ankara'nın CHP'ye geçmesi oldu.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI ZAM BEKLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce yaptığı açıklamada CHP belediyelerinde asgari ücretle çalışan işçilerin maaşlarının 2 bin 200 lira olacağını duyurmuştu. Türkiye genelinde 10 belediyeyi daha kazanan CHP'de, bu belediyelerde de işçilere 180 lira zam yapacak.

İŞTE CHP'YE GEÇEN BELEDİYELER:

Adana: MHP'den CHP'ye

Ankara: AKP'den CHP'ye

Antalya: AKP'den CHP'ye

Ardahan: AKP'den CHP'ye

Artvin: AKP'den CHP'ye

Bilecik: AKP'den CHP'ye

Bolu: AKP'den CHP'ye

İstanbul: AKP'den CHP'ye

Kırşehir: AKP'den CHP'ye

Mersin: MHP'den CHP'ye