CHP'den seçim hamlesi: Özel ekipler kuruluyor

CHP'den seçim hamlesi: Özel ekipler kuruluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart'ta yapılacak seçimler için başladığı seçim çalışmaları kapmasında özel ekipler kurmaya hazırlanıyor.

Yerel seçimlere 38 gün kala yerelde adayların seçim çalışmalarına başladığı CHP’de; Meclis’in tatile girmesiyle birlikte Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri de birlikte sahaya çıkacak.

ÖZEL EKİPLER KURULACAK

Türkiye genelindeki bütün seçim bölgelerini mercek altına alacak olan CHP; bu kapsamda özellikle oy oranlarının çok yakın olduğu kentlere ilişkin olarak özel çalışma yürütecek. CHP’de; MYK üyeleri ve Grup Başkanvekilleri başkanlığında oluşturulacak özel ekiplerde PM üyeleri ve milletvekilleri bulunacak. Özel ekipler kampanya döneminde sahada seçim çalışması yürütecek.

BİRLEŞTİRİCİ BİR DİL KULLANILACAK

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre kampanya boyunca kullanılacak söylemin içeriği güncel gelişmelere göre Genel Merkez tarafından sürekli olarak güncellenecek. CHP kampanya boyunca ötekileştiren ve kutuplaştırıcı bir söylem yerine; uzlaşmacı ve birleştirici bir dil kullanacak. Mersin, Antalya, Adana gibi belirlenecek bazı kentlerde sahada yer alacak özel ekipler aracılığıyla kampanya döneminde izlenecek stratejilere ilişkin karar alma süreçleri de hızlandırılacak.

20 MİTİNG YAPILACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kampanya döneminde yaklaşık 20 miting yapması yönünde planlamalar yapılıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kampanya döneminde daha çok salon toplantılarına katılacağı; kanaat önderleriyle toplantılar gerçekleştireceği ifade ediliyor.