CHP'den Sultangazi pankart saldırısına kınama

CHP'den Sultangazi pankart saldırısına kınama

CHP’nin, Sultangazi’nin farklı noktalarına astığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu pankartları kimliği belirsiz kişiler tarafından gece geç saatte  yırtılarak parçalandı.

BÜLENT ÇAVUŞ

Seçimlere sayılı günler kala Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan siyasi partilerin afiş ve pankartlarına yapılan saldırıların bir yenisi de Sultangazi’de yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi ilçe Örgütü’nün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun, ilçenin çeşitli noktalarına astığı pankartlara kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırılar gerçekleştirildi. Saldırının gerçekleştiği pankart, Sultangazi İsmet Paşa Mahallesi, Mustafa Kemal Caddesi'nde bulunan meydana, gündüz saatlerinde asıldı. Sabah saatlerinde ise partililer tarafından bakıldığında, dev afiş yerinde yoktu. Kimliği belirsiz kişiler tarafından gece geç saatlerde yırtılarak parçalandığı görüldü.
 
CHP Sultangazi ilçe Başkan Murat Poyraz, “Hiçbir CHP’li medeni olduğu için diğerlerinin pankartına dokunmadı. Bu kavganın içine çekmeye çalışıyorlar. Bu vandallığa, vandallıkla karşılık vermeyeceğiz” sözlerini kullandı. Poyraz, “Kentimizde huzurlu bir seçim yaşamayı istiyoruz. Emniyetten kayıtları incelemesini istiyoruz. Bizi kavgaya sürükleyemeyecekler." dedi. CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Haluk Bozkurt, çirkin saldırı hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Gönüllü insanlarımızın astıkları pankartlar ne yazık ki kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmiştir. Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz; martın sonu bahar" dedi.