CHP, dokunulmazlık hesaplaşmasını Antalya'da yapacak

CHP, dokunulmazlık hesaplaşmasını Antalya'da yapacak

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmesi, dün akşam itibariyle toplanan CHP kampına da gölge düşürdü. Kampta "evetçilerle" "hayırcıların" hesaplaşacağı konuşuluyor.

CHP, Parti Meclisi (PM) ve milletvekilleriyle birlikte dün akşam itibariyle Antalya'da kampa girdi. Ancak, dokunulmazlık oylamalarının gölgesinde başlayan kampın birinci gündem maddesinin de CHP'nin oylamada AKP'ye verdiği destek olması öngörülüyor.

Parti içi hesaplaşmada "evet" oyunu destekleyen CHP MYK'sının hedefte olduğu konuşuluyor. Birçok vekil ve Parti Meclisi üyesinin dokunulmazlıkların kaldırılmasının öngören Anayasa değişikliğine karşı olduğu biliniyordu. Bu durum Görüşmelerin ilk turunda da kendisi gösterdi. Ancak, ikinci turda durum değişti ve değişiklik paketi CHP'lilerin oylarıyla Meclis'ten geçti.

İşte bu durum parti içinde de krize neden oldu ve CHP'nin çok önce planladığı kampın da gündemini değiştirdi. Şimdi Antalya'da toplanan CHP'lilerin nasıl hesaplaşacağı ve kamptan nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor.