CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz: Hiçbir hesap ahirete kalmayacak!

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz: Hiçbir hesap ahirete kalmayacak!

CHP Gençlik Örgütleri Başkanı Emre Yılmaz, Gençlik Kolları'nın 15. Olağan Kurultayı öncesi konuştu. Yılmaz, "Çalınan sorularımızın, karanlığı mahkûm edilen milyonlarca gencin hayatının, işlerinden atılan akademisyenlerin her birinin hesabını soracağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları 28 Ocak Pazar günü 15. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirerek yeni başkan ve yönetimini belirleyecek. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak olan iki adayın yarışacağı Gençlik Kurultayı’nda 550 il delegesi oy kullanacak. Seçimlere dair geçen dönemde başkanlık görevini yürüten ve bu kurultayda da adaylığını açıklayan Emre Yılmaz BirGün'e değerlendirmelerde bulundu.

"GENÇLİK MÜCADELEYİ İLERİ TAŞIYACAK"

Kurultay’a ‘Başka bir gelecek mümkün!’ sözüyle adaylığını koyduğunu ifade eden Yılmaz, “Gezi’den 16 Nisan’a muhalefet eden bu gençlik 2019’da AKP-Saray rejimini yenme mücadelesini bir adım daha ileri taşıyacak. Düşlediğimiz bir memleket var! Sevginin, dayanışmanın adaletin hüküm sürdüğü bir memleket! Bu memleketi kurmak, memleketi bu koyu karanlık günlerden kurtarmak en başta biz gençliğin görevi. Bu sorumlulukla memlekete sahip çıkacağız.” dedi.

"GÖRÜLMEMİŞ HESAP KALMAYACAK"

Adaletin birilerine lazım olacağı günlerin geleceğini kaydeden Yılmaz, “O günlerde bizim bu memlekete borcumuz olduğunu düşünüyoruz ve o borcu ödeyeceğimizi söylüyoruz. Çalınan sorularımızın, karanlığı mahkûm edilen milyonlarca gencin hayatının, işlerinden atılan akademisyenlerin her birinin hesabını soracağız. Görülmemiş hesap kalmayacak.” ifadelerini kullandı. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Başka bir gelecek yok diyenlere hatırlatacak bir geçmişimiz, anlatacak bir geleceğimiz var. Çünkü CHP Gençlik Kolları’nın mazisi çok kuvvetli ve gücünü de tarihinden alan bir örgüt. 100 bin üyesi olan Türkiye’nin en büyük gençlik örgütü.

Bizim yolculuğumuz 19 Mayıs’ta Samsun’a demir atan bir gemiyle başladı. Ne istediğini bilen, buna inanan ve buna inandıran bir liderin ayak izlerini takip ediyoruz. Samsun’dan başlayan bir yürüyüş vardı 1919’da ve bu yürüyüş yeri geldi Samsun’dan Ankara’ya yeri geldiğinde ise Ankara’dan İstanbul’a sürdü! Geçmişin açtığı bu aydınlık yol bize bugün izlememiz için birçok yol açtı. Biz yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Bu yolda Mustafa Kemal Atatürk kadar cesur, Denizler kadar kararlı ve Adalet Yürüyüşü’ndeki milyonlar kadar inançlıyız.

"YÜZÜNCÜ YILDA GİDECEKLER"

Cumhuriyet’in yüzüncü yılına göz koyanları 1919’un yüzüncü yılında göndereceğiz. 2019’da da halkın anayasasını yazacağız. Halkçı ve laik bir Cumhuriyet için genç kuşakların mücadeleye çağırıyoruz. Daha genç bir Cumhuriyet için daha genç bir memleket için devam eden bu yolculuğumuza herkesi çağırıyoruz!”