CHP Genel Başkan Yardımcısı Maltepe’de yaşananları YURT’a anlattı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Maltepe’de yaşananları YURT’a anlattı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Maltepe'deki sayımda yaşananları anlattı. Budak, Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği 400 sandığın yeniden sayılması kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Aliseydi Karagöz | Antalya

Maltepe'de devam eden yeniden sayım sürecinde iki gündür bazı memurların imza atmayarak seçimi durdurmaya çalışması üzerine acil toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantının ardından İlçe Seçim Kurulu 400 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak Yurt'a yaptığı açıklamada karara itiraz ettiklerini belirterek "Burada karar hukuki değil siyasi. Sayım süresini haftalarca uzatmanın peşindeler" dedi.

'MAZBATAYI VERMEMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLU DENİYORLAR'
İlçe Seçim Kurulu kararı ile sayılan 400 küsur oyun yarın sabah saat 09.00'da tekrar sayılacağını ifade eden Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oylar sayıldı. Bir daha saydırıyorlar. 5'e 1 kararla sayılan 400 küsur sandığın tekrar sayılmasına karar verildi. Yarın sabah saat 09.00 da sayıma tekrar devam edilecek. Buna bir çözüm bulunması lazım. Bizler gerekli İtirazımızı yaptık. YSK tekrar değerlendirecek. Buradaki karar hukuki değil siyasi.

Mazbatayı vermemek için her türlü yolu deniyorlar. Maltepe’de sayılmış 400 sandığı ve kalan sandıkları 2 kurulla yeniden saydırarak sayım süresini haftalarca uzatmanın peşindeler. Hukuku bypass edemezsiniz. Bizler sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

NE OLMUŞTU?
Maltepe'deki yeniden sayım sırasında iki gündür AKP'li ve MHP'li bazı memurların tutanaklara imza atmayarak sayımı durdurmaya çalıştıkları öğrenilmiş İlçe Seçim Kurulu acil toplantı düzenlemişti. 2 kurul dışında sayım yapan diger 10 kurulun saydığı 400'den fazla sandığın yeniden sayılmasına karar verilmişti.

Yeniden oy sayımı yapan kurul sayısı 12'den 2'ye düşürülmüş, sayıma sabah 9'a kadar ara verildiği açıklanmıştı.