CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan 'net' HDP açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan 'net' HDP açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan HDP'nin 'imza verin' çağrısına net yanıt geldi. Altay, "HDP'nin açacağı imza föyünde bir tek Cumhuriyet Halk Partili'nin imzası olmayacaktır. Olursa, onun Cumhuriyet Halk Partisi ile zaten işi kalmamıştır" dedi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Cuma günü yaptığı açıklamada "Dokunulmazlık yasasının iptali konusunda Anayasa Mahkemesi'ne yapacağımız başvuru için 52 imzaya daha ihtiyaç var, gelecek hafta başvuruyu imzaya açacağız" demişti. CHP'nin Antalya kampında ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerini, Demirtaş'ın imza çağrısı ile ilgili, "İmza veren bundan sonra bağımsız siyaset yapsın" diye uyardığı öğrenilmişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan bugün konuyla ilgili açıklamalar geldi. Altay, CNNTürk'te konuştu.

'Verin özerkliği, alın başkanlığı diyenlerden demokrasi dersi öğrenecek değiliz, HDP kendi işine baksın" sözleriyle HDP'ye yüklenen Altay, "CHP'lilerin parti disiplinine sahip olduğunu" belirtti, imza atanların CHP'de yerinin olmayacağını söyledi.

BİREYSEL BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER

Altay, CHP milletvekillerini bireysel, kendileriyle ilgili başvuruda bulanabileceklerini söyledi, "Kendisiyle ilgili olursa buna hukuki destek sağlarız. Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili değil, başkasıyla ilgili değil. Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilir" dedi.

Altay, HDP ya da başka bir parti için imza atanların ise CHP'de yeri olmayacağını, böyle bir durumda disiplin sürecinin gündeme geleceğini belirtti.

Altay, "Velev ki böyle bir şey olması demek o arkadaşımızın partiyle yolları ayırdığı anlamına gelir" dedi.

Altay dokunulmazlık oylaması için oyunun rengini belli eden partililerin de yanlış yaptığını söyledi, "Oyunun rengini belli eden arkadaşlarımız yanlış yapmıştır" diye konuştu.