CHP İzmir, adaylarını tanıttı

CHP İzmir, adaylarını tanıttı

CHP İzmir il örgütü 24 Haziran seçimlerinde yarışacak adayları tanıttı. İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yönetiminde başlayan toplantıda adaylar kendilerini tanıttı. 1. ve 2. bölgelerde CHP’yi temsil edecek 28 aday, yapacakları çalışmaları anlattı.

Nil KAHRAMANOĞLU/ YURT-İzmir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın programlarının yoğunluğu sebebiyle katılamadığı toplantı Deniz Yücel’in konuşmasıyla başladı. Başkan Yücel, “24 Haziran’da ülkemizin kaderini belirleyeceği bir seçimle karşı karşıyayız. CHP olarak demokrasi hukuk adalete sahip çıkan, ülkemizin üzerine 16 yıldır çöken AKP iktidarına son vermek tamam demek için bir yola çıktık” dedi. 

Toplantının ardından YURT’a özel açıklamalarda bulunan milletvekili adayları seçim çalışmalarını anlattı. CHP'nin İzmir'de en sevilen milletvekili adaylarından Murat Bakan, “’24 Haziran seçimlerine genel açıdan baktığımızda bir dersini çalışan öğrenci vardır bir de dersini çalışmayan öğrenci vardır. Bizim diğer partilerle aramızdaki fark bu. Biz CHP olarak dersimizi çalıştık. Sahada çalışan çok deneyimli ve önemli arkadaşlarımız var” dedi.

EN GÜZEL CEVABI İZMİR VERECEK

Seçimlerde İzmir’in en güzel cevabı vereceğinin altını çizen CHP PM Üyesi ve Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, “24 Haziran Türkiye’nin karşısına çok net bir soru koyuyor. Demokrasi mi olacak, yoksa tek adam mı olacak? Beraber kalkındığımız, bu kalkınmayı adilce paylaş- tığımız bir düzen mi olacak yoksa rantçı sermaye ve borç yükü ve karanlığın altında ezilmiş bir Türkiye mi olacak? Tercihi böyle koyduğumuzda İzmir’in buna en güzel cevabı vereceğine inanıyorum” dedi.

“AKP’NİN VAAT VERME HAKKI YOK” 

zmir Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, “24 Haziran sürecinde partimiz, ülkemiz için çalışmalarını sürdürüyor. Daha aydınlık bir ülke için elinden geleni sonuna kadar yapıyor. Bu da bize başarıyı getirecektir. AKP’nin verdiği vaatleri 16 yıl içerisinde gerçekleştirmesi gerekirdi. Onların vaat verme hakları yoktur. Ve gerek de yok” diye konuştu. İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan ise “Biz CHP olarak dersimizi çalıştık. Sahada çalışan çok deneyimli ve önemli arkadaşlarımız var” dedi.