CHP, İzmir'de başkanını arıyor

CHP, İzmir'de başkanını arıyor

CHP, İzmir'de 7 Ocak'ta yapılacak kongre için il başkan adaylarını arıyor. Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bir grup milletvekili ile görüşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “tek aday” ısrarı olmadığını belirterek “Seçilecek il baş- kanı sadece İzmir tabanını değil, Ege'yi de kucaklasın” talimatı ile kulisler daha da alenileşerek, hareketlendi. İzmir siyaseti salı gününe kadar aday kimler olsun sorusuna cevap aramaya başladı. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da

Özgür Tuğrul-YURT

CHP İzmir’de 7 Ocak’ta yapılacak olan kongrede il başkan adaylarını arıyor. Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bir grup milletvekili ile görüşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘tek aday’ ısrarı olmadığını belirterek, “Seçilecek il başkanı sadece İzmir tabanını değil, Ege’yi de kucaklasın” talimatı ile kulisler daha da alenileşerek, hareketlendi. İzmir siyaseti ‘Salı gününe kadar aday kimler olsun?’ sorusuna cevap aramaya başlandı. İlçe başkanları ile makamında tek tek görüşen Aziz Kocaoğlu bir mektupla İzmir milletvekilleri ve belediye başkanlarını yemekli toplantıya davet etti. Milletvekilleri ile saat 13’de Asansör’deki yemeğe, Genel Sekreter Kamil Oktay Sındır, Bulgaristan’da olduğu gerekçesiyle katılmayacağını Kocaoğlu’na ilettiğini belirtti.

VESAYET OLMAZ!

İzmir İl Başkanlığı’nın çok önemli bir makam olduğunu belirten Sındır, Kocaoğ- lu’nun gayretlerini takdirle karşıladığını belirterek, “Hedefimiz 2019, iç kavga görüntüsü hoş değil. Buna karşılık İzmir İl Başkanı olacak arkadaş hiç birimizin vesayeti görüntüsünde olmamalı. Vesayetle olmaz” dedi. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır yemekli toplantıya katılıp katılmayacağına henüz karar vermediğini belirterek, icazetli aday vurgusu yaptı ve “Tek aday arayışını saygıyla karşılıyorum. Ama bir arkadaşımız çıkar bütün kanatları toplarsa bundan memnun oluruz. Ancak birilerinin vesayeti ile bu sağlanamaz” dedi.

ÖZKAN'DAN, KOCAOĞLU'NUN DAVETİNE 'EVET'

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Aziz Kocaoğlu’nun yemek davetine ‘evet’ diyerek sürpriz yaptı. Tek ya da birden çok aday çıkmasının çok önemli olmadığını belirten Özkan “Türkiye’nin çok sorunu var. Yeter ki sevgi ve saygı içinde eksiklerimizi tamamlayalım. Birbirimizi hoş görelim” sözleriyle Aziz Kocaoğlu ile geçmişte yaşadığı ihtilafları, tartışmayı gündeminden çıkardığı işaretini verdi. İzmir Milletvekili Ali Yiğit de bu yemeğin tek aday belirleme toplantısı olmadığını, Türkiye’nin sorunlarını bir masa etrafında konuşma toplantısı olduğunu söyledi. Milletvekili Murat Bakan da toplantının aday belirleme toplantısı olmadığını belirterek, “İzmir’in sorunlarını konuşma toplantısıdır. Tek aday dayatması olamaz” dedi. Buna karşılık konunun gündeme gelmesi halinde de adayını açıkça deklere edeceğini belirtti.

2 GÜNDE 3 ÖNEMLİ TOPLANTI

İki günde üç önemli toplantıya imza atacak olan Aziz Kocaoğlu’nun Ocak ayı oldukça yoğun olacak. Kocaoğlu yarın da İl Başkanı Asuman Güven ve yönetim kurulu ile bir araya geldikten sonra tavrını netleştirecek.