CHP İzmir'de bayrak değişimi!

CHP İzmir'de bayrak değişimi!

CHP İzmir’de geçtiğimiz pazar günü yapılan kongrede yeni il başkanı seçilen Deniz Yücel, görevi Asuman Ali Güven’den resmen devir aldı.

Özgür TUĞRUL / YURT

Devir teslim törenine Yücel’i örgüte ‘uzlaşı aday’ olarak sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yücel’i Kocaoğlu’na öneren isimlerden olan İl Eski Başkanı Ali Engin, CHP PM üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Törende yeni başkan Yücel, Güven’e plaket verdi.

GÜVEN: KONGRENİN MAĞLUBU YOK 

Görevi Yücel’e teslim eden Güven, yaptığı konuşmada, “Kardeşimiz Deniz Yücel’e görevi teslim ediyorum. Uzun bir parti içi süreçten geçtik. Bu süreci başarılı şekilde tamamladık. 2 genç arkadaşımız yarıştı. Deniz Yücel yarışı kazandı. Kendisini tebrik ediyoruz. Kongrenin mağlubu yok. Görevi başarılı olacağına yürekten inandığım birine bırakıyorum. Referandum da kırdığımız oy rekorunu yukarılara taşıyacağından şüphem yok. Kendisine ve yönetimine başarılar diliyorum. Biz göreve geldikten sonra birlik beraberlik adına çaba sarf ettik. İzmir’in tüm dinamikleriyle iletişim halinde kaldık. İzmirli’den yana tavrımızdan ödün vermedik. Ortak aklı kullandık” dedi.

Güven konuşmasının sonunda örgütten helallik istedi.

YÜCEL: TEK VÜCUT OLACAĞIZ

CHP İzmir’de yeni il başkanı Yücel ise konuşmasında şunları söyledi: İl kongremizi gerçekleştirdik ve bize önemli bir görev verildi. Asuman Başkanım gençlik kollarından bu yana önemli görevler yapmış parti büyüğümüzsünüz. Bu onurlu görevi sizden devir almak benim ve yönetimim için apayrı bir onurdur. Bayrağı devir aldıktan sonra şundan emin olun. İktidar olmak adına fedakarca 24 saat çalışacağız. CHP’nin yıkılmaz bir kalesi olan İzmir’i gericilere dikta güçlere teslim etmeyeceğiz. Partimizin dezavantajlı yerlerinde oylarımızı artırmak için çalışacağız. İlçe başkanlarımızla uyumlu çalışacağız. Tek vücut olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.

Devir-teslim töreni sonrası Yücel ve yeni il yönetimi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.