CHP İzmir'de Buca adayı geri çekildi!

CHP İzmir'de Buca adayı geri çekildi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son gün bombası yaşandı. Daha önce İzmir Buca adayı olarak açıklanan Suat Nezir ismi geri çekildi.

Yurt/İzmir

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik belirlenen seçim takvimine göre, siyasi partiler aday listelerini bugün (19 Şubat Salı) seçim kurullarına bildirecek. 

CHP Buca'da daha önce aday olarak açıklanan Suat Nezir ismi geri çekildi. 

Genel Merkez'den edinilen bilgiye göre Suat Nezir'in yerine Erhan Kılıç aday olarak gösterilecek.

Daha önce MYK ve ardından PM’den geçerek Buca Belediye Başkan Adayı gösterilen Suat Nezir’in yerine meclis üyesi Erhan kılıç’ın ismi Buca Belediye Başkan Adayı olarak seçim kuruluna meclis üyesi listesiyle birlikte teslim edildi.

Suat Nezir’in meclis üyesi listelerinde yaşanan kriz sonrası adaylığının geri çekildiği öğrenildi.

İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve Genel Merkez'in ortak görüşü sonrası Buca'da aday değişimi kararı alındığı öğrenildi.

Öte yandan sosyal medya hesabından açıklama yaparak olayı 'spekülasyon' olarak nitelendiren Nezir'in telefonlarımıza çıkmaması adaylığının çekildiği iddialarını güçlendiriyor.

Suat Nezir ise iddiaları yalanladı.

Açıklamasında "Bu söylentilerin hepsi bizden, başarımızdan korkanlar tarafından yayılmaktadır. Gerçeklerle hiç bir alakası bulunmamaktadır."
ifadelerini kullandı.

İşte Suat Nezir'in açıklamaları:

CHP İzmir'de Buca adayı geri çekildi!

CHP İzmir'de Buca adayı geri çekildi!