CHP İzmir'de flaş gelişme! O başkan da DSP'ye geçiyor

CHP İzmir'de flaş gelişme! O başkan da DSP'ye geçiyor

CHP'nin aday çıkarmayıp İYİ Parti'yi desteklediği Tire'de CHP'nin mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek DSP'den aday oluyor

CHP ve İYİ Parti’nin İzmir’de yaptığı işbirliği kapsamında CHP Tire ve Kiraz’da aday çıkarmayacak, Urla, Selçuk ve Karşıyaka’da iki partide ayrı ayrı aday çıkaracak, geriye kalan 25 ilçede ise İYİ Parti CHP’nin adayına destek olacak. İYİ Parti Büyükşehir Adayı da çıkarmazken, CHP’nin Adayı Tunç Soyer’e destek verecek.

CHP’nin aday çıkarmayacağı 2 ilçede flaş gelişmeler yaşanıyor. Kiraz’da CHP’nin tek aday adayı olan Salim Özkarakaş DSP’den aday olurken, Tire’de de beklenen oluyor. Mevcut CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek DSP’den aday olacak. Çiçek’in gün içinde resmi açıklama yapacağı öğrenildi. Çiçek’e meclis üyelerinin de destek vereceği öğrenildi. İlçe eski başkanı Mustafa Güngör de Çiçek’le birlikte DSP’ye geçecek.

CHP İzmir'de flaş gelişme! O başkan da DSP'ye geçiyor

Çiçek, 2014 seçimleri öncesi CHP'ye geçmiş ve 2014'te CHP'den belediye başkanı seçilmişti. 

KARABURUN'DA DA SÜRPRİZ VAR

Öte yandan DSP, Karaburun’da da CHP’li meclis üyesi Dinçer Özlüoğlu’nu aday göstermek üzere. Özlüoğlu teklifi kabul ederken, CHP aday olmaması için Özlüoğlu’na baskı yapıyor.