CHP, İzmir'de kimi-ne zaman açıklayacak

CHP, İzmir'de kimi-ne zaman açıklayacak

CHP toplamda 30 büyükşehirden 8’ini, 51 il belediyesinden de 20’sini açıklamış oldu.

CHP'de mevcut belediyelerinden yalnızca İzmir, Kırklareli ve Zonguldak adayları açıklanmadı.

CHP Genel Merkezi önümüzdeki hafta itibariyle İzmir’i değerlendirmeye başlayacak. 

CHP'de parti içinde adaylık mücadelesinin en yoğun yaşandığı yerlerden birisi ise İzmir. Bunda elbette İzmir'in "kazanılması garanti yer" olarak görülmesi yatıyor. Kılıçdaroğlu'nun, partinin elinde olan ve kazanılması "garanti" yerlerde milletvekillerini aday göstermeye sıcak bakmadığı biliniyor.

İZMİR’E HEYET

YURT gazetesi'nin edindiği bilgiye göre, Genel Merkez’in önümüzdeki hafta İzmir’e milletvekili ve PM üyelerinden oluşacan 9 kişilik bir heyet göndereceği öğrenildi. Bu heyetin kentte örgüt, STK, oda ve vatandaşlarla temas kuracacağı öğrenildi. Ayrıca parti kulislerinde 30 ilçe için ise 2-3 kişiden oluşan heyetlerin de gönderilmesinin gündemde olduğu konuşuluyor.

Genel Merkez'in İzmir ve ilçeleri için anketlere de devam ettiği öğrenildi.

İzmir için çalışmaların Aralık ayı sonuna kadar tamamlanıp, Ocak ayından itibaren Büyükşehir adayı ve ilçe adayların açıklanacağı öğrenildi.

ANKARA'DA İZMİR İÇİN KİMLER KONUŞULUYOR

Yurt gazetesi'nden Özgür Tuğrul'un edindiği bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına mevcut belediye başkanlarından birinin aday gösterilmesi halinde bu ismin özellikle son günlerde eski belediye başkanları ve bir çok STK'lardan net destek alan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur olması beklenirken, bir diğer isim ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer.

Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta dile getirdiği kadın aday formülünde ise Selin Sayek Böke açık ara önde. Böke İzmir'de örgüt ve STK nezdinde çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir milletvekillerinden Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Kamil Okyay Sındır ise çeşitli temaslarla nabız yoklamaya devam ediyorlar.

İLÇELERDE DURUM?

İlçe belediyeleri için de parti içi rekabetin yoğunluğu dikkate alındığında, İzmir'de CHP yönetiminin aday açıklamak için aceleci olmayacağı kesin.

İzmir ilçelerinde sadece 5 veya 6 ilçenin değişmesi beklenirken, mevcutlarla yola devam edilmesi en kuvvetli ihtimal.