CHP İzmir'de kulisler iyice hareketlendi

CHP İzmir'de kulisler iyice hareketlendi

Kurultay sürecinde ayrı bir öneme sahip olan mahalle delege seçimleri öncesinde İzmir’de metropol ve kırsalda kulisler iyice hareketlendi.

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP İzmir Karşıyaka'da mevcut Başkan Uğur Yıldırım iddialı bir açıklama ile başkan adaylığını ilan ederken muhaliflerin adayı olarak lanse edilen Milletvekili aday adayı Serdar Koç ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ardından çalışmalara başlayan Koç mahalle delegeleriyle bir araya gelerek toplantılar düzenlemeye başladı.

Narlıdere’de geçtiğimiz günlerde ilçe binasında ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un desteğiyle açıklayan Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat’ın kongrede rakibi, parti eğitmeni Bahar Özgören oldu.

İlçe başkanlığı görevini büyük bir onurla sürdürmenin hazzını yaşadığını, mahalle kongre temsilcilerinin onayı ile süreçte bu onuru korumaya ve büyütmeye kararlı olduğunu ifade eden Fırat, şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere, Cumhuriyet rejimi ve büyük Atatürk ile Atamızın yaşatılmasını istediği değerler tehdit altındadır. Bu tehdit yapılan anayasa değişiklikleri ile fiili olarak devletin politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bu süreçte yaşanan yaptırımlarda bunun en belirgin işaretleridir. Son zamanlarda yapılan Atatürk’ü yücelten söylemlerin takkiye olduğu hepimizce bilinmektedir. Keşke söylediklerini yüreklerinde de hissetseler.”

2 dönemdir Huzur Mahallesi’nden delege seçilen, emekli bankacı, dış ticaret uzmanı Özgören Yurt’a yaptığı açıklamada “Bir anda verilmiş bir karar değil. Uzun zamandır düşünüyordum. Süreci bekliyordum. Bu dönem İzmir’de farklı adaylar çıkamadı. Aday sıkıntısı var gibi ilçelerde. Nedense kadınların cesaretleri yok. Destekleyenler yok. Kendimi donanım açısından yeterli buldum. Ortam da müsait. Alternatifsizlik doğru değil. Aday olmayı doğru buldum. Tek başıma aldığım bir karar değil. Taban hareketiyle oluştu bu adaylık kararı. Narlıdere’yi 2019’a motivasyonu yüksek enerjisi tam bir şekilde götürmek istiyorum. 

Gaziemir'de ise henüz açıklama yapan aday yok. Belediye başkanı ile İlçe Başkanı Umut Tekin arasındaki sessiz gerginlik ve Tekin'in aday olmaması çıkacak aday açısından da sorun yaratıyor.

Çiğli'de beyaz listede aday bolluğu yaşanıyor. Erkan Akar, Mert Özcan ve Behçet Köymen beyaz listeden aday olurken mavi listede ise belirsizlik söz konusu. Mevcut Başkan Zeynel Mertoğlu'nun adaylığının kesinleşmemesi mavi listenin yeni bir isim üzerinde çalıştığı iddialarını gündeme getirdi.

Kemalpaşa'da ise mevcut Başkan Ulviye Üreten adaylığını açıklarken muhaliflerden de Mehmet Ayçi adaylığını ilan etti.
Güzelbahçe Kazım Çam ise cumartesi günü delegasyona vereceği bir yemekle adaylığını açıklayacağını duyurdu. Sorunsuz bir mahalle delege seçimi dönemi geçiren Çam, rahat bir kongre geçirecek.

Çeşme'de Ekrem Oran'ın adaylığını ilan etmesi ardından tek listeli kongre olacağı ifade edildi.

Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ise adaylık açıklamasını miting havasında gerçekleştirdi. Şenoyar, kent genelindeki adayların ilçe binası veya ilçe binaları önündeki adaylık açıklamalarının aksine adaylık açıklamasını ilçedeki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdi.

SEFERİHİSAR’DA SIKINTI YOK

Seferihisar’da İlçe Başkanı İsmail Yetişkin ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bütünlük içinde hareket ettiği ifade edildi. İkilinin arasında herhangi bir sorun bulunmazken, Başkan Soyer’in ilçe kongresine bir müdahalesinin olmayacağı aktarıldı. Başkan Yetişkin’in de görevine devam etmesi bekleniyor.

SELÇUK’TA ÜLGÜR-UYSAL ÇATIŞMASININ SİNYALLERİ…

Kongresinin hareketli geçmesi beklenen ilçelerin başında gelen Selçuk’ta mevcut İlçe Başkanı Hasan Uysal ve Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür’ün arasında bir rekabet yaşanacağı ön görülüyor. Kongrelerin çarşaf liste olacağından dolayı çok karışık bir seçim beklenen Selçuk’ta Ülgür- Uysal çatışması yaşanabilir. Kaybedilen ilçeler arasında bulunan Selçuk’ta da kadın aday sesleri yükseliyor.

MENDERES’TE PALA GÜÇLÜ

Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın örgütünde çok güçlü olduğu belirtildi. Pala’nın aday olmayı istemesi halinde seçimi çok rahat kazanacağı vurgulandı. Kaybedilmiş ilçeler arasında yer alan Menderes’te örgüt dikkatli davranmak istiyor. 2014 yerel seçiminde partisinin belediye başkan adayı olarak bulunan ve yarışı kaybetmesine rağmen etkisini kaybetmeyen Pala’nın devam etmek isteyeceği fakat aklının bir yerinde belediye başkanlığının olduğu ifade edildi. Pala’nın ‘tamam’ demesi halinde kendi yeri için genç bir partiliyi işaret edebileceği öğrenildi.

TORBALI’DA UYGUR NE YAPACAK?

Kaybedilen ilçeler arasında yer alan Torbalı’da ise İlçe Başkanı İsmail Uygur’un devam edebileceği dile getirildi. Torbalı Belediyesi eski Başkanı olan tecrübeli isim 2014 yılında girdiği seçimde yarışı kaybetmesine rağmen iddialı isimler arasında. Uygur’un aklının bir köşesinde hala belediye başkanlığı olduğu iddia edilirken, küçük bir ihtimal olarak kenara çekilebileceği de aktarıldı.