CHP İzmir Milletvekilleri'nden ittifak yorumu

CHP İzmir Milletvekilleri'nden ittifak yorumu

CHP İzmir Milletvekilleri İYİ Parti ile yapılan sandık uzlaşısını değerlendirdi.

CHP ile İYİ Parti’nin ittifak kararının ardından İzmir cephesinde peş peşe değerlendirmeler geliyor. 

Son olarak  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Mahir Polat Gerçekİzmir’e değerlendirmede bulundu. 

İŞTE O AÇIKLAMALAR 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: İttifakı çok iyi değerlendiriyorum. Türkiye’ye çok güzel bir gelecek ve umut dolu bir yarın getirmek noktasında çok büyük bir başarı… Bu ittifak Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek enerjiyi ortaya çıkaracak. İzmir için de Türkiye için de çok önemli… Bunu iller, ilçeler bazında görmemek lazım. Bunu bir büyük gücün ortaya çıkışı olarak değerlendirmek lazım…


İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: İttifakın İzmir açısından iyi bir haber olduğunu düşünüyorum. Tabi bu İzmir’in büyükşehri ile ilgili yapılmış bir anlaşma olarak görülüyor. İlçeleri bazılarında bazı haklı talepleri olabilir. Onun detayını henüz bilemiyoruz. Zaten İYİ Parti’nin tabanı da CHP tabanı gibi demokratik, laik, çağdaş, Milliyetçilik ve Atatürkçülük konusunda da uzlaşı içinde olan bir taban… Birlikte olmalarının İzmir’e yakışır bir davranış olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla genel merkezimizin değerlendireceği büyükşehir belediye başkan adayını, İYİ Parti’nin oylarını da değerlendirerek bir büyükşehir adayı çıkaracağını umut ediyorum. Bu olursa İYİ Parti’nin tamamının oyunu alabilir. Uzun yıllar İzmir’de yaşamış, İzmir’in ilçelerini iyi tanıyan, İzmir’in sorunlarını bilen, İzmir’de sivil toplum örgütleri içerisinde birlikte çalışmış, hem ticaret dünyasında hem spor camiasında tanınan bir ismin sadece CHP ve İYİ Parti tabanından değil, AKP ve MHP tabanından da oy alacağını düşünüyorum. Çünkü yerel seçimlerle genel seçimler farklı olabiliyor. Yerel seçimlerde daha çok, kente yapılacak hizmet noktasında kararlı bir duruş sergileyen, yapacaklarında ve sözlerinde emin olan, kendisini kent yaşamında kanıtlamış kişilerden olduğu zaman vatandaş diyor ki; Bu adam kendini zaten kanıtlamış, tuttuğunu koparır, İzmir’e katkı koyar… Her ne kadar İzmir ile geneldeki iktidar farklı olsa bile İzmir’e yapılacak yatırım ve hizmetler konusunda AKP iktidarını da ikna edebilecek tarzda, uyumlu çalışacak biri olması lazım. İzmir aşığı, vatanına, bayrağına bağlı, hizmet aşkı olan bir insanın bu işi başaracağına da inanıyorum.


İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: İki siyasi parti dün itibariyle nihai bir karar varmış durumdalar. Büyükşehir düzeyinde adaylıklar konusunda alınmış olan karar uyarınca önümüzdeki seçimlerde e doğru adaylarla, sadece kendi seçmen tabanında değil tüm yurttaşlarımızın teveccühünü alacak adaylarla yola çıkacaklardır. İzmir’imize de diğer büyükşehirlerimize de umuyorum hayırlı olur, iyi sonuçlar alırız diye diliyorum. İki partinin İzmir’deki seçmen tabanı İzmir’in değerlerine bağlı, demokrasiyi içselleştirmiş bir taban… Dolayısıyla bu anlamda büyükşehre dair oylamada sandıktaki bu birliktelik İzmir’in geleceğine daha umutla bakılmasını sağlayacaktır. İzmir seçmeni de doğru, İzmir’e en iyi hizmeti verecek, ülkenin aydınlık geleceğine yakın olan aday üzerinde zaten tercihini yapacaktır.


İzmir Milletvekili Bedri Serter: Uzun süredir değerlendirilen bir ittifaktı ve finale ulaştı. Epeyce bir ilde CHP’liler İYİ Parti’yi destekleyeceği gözüküyor. Bu Türkiye’nin geleceği için, hem CHP’nin, hem İYİ Parti’nin hem demokrasiye dönüşte bu birlikteliğin uzun süreçte ciddi bir adım olarak görüyorum. İzmir’de de İYİ Parti’lilerin Cumhuriyetçi kesimi CHP ile diyaloğu zaten iyiydi, bu süreçte daha da iyi olacağını umut ediyorum. Adayın da İYİ Parti’li kesime de sıcak olacak bir kişi olacağına inanıyorum. Genel merkez mutlaka doğru kararı verecektir. Türkiye’de tek adam iktidarının yıkılışının 31 Mart bir mihenk taşı olması için umutluyum.


İzmir Milletvekili Mahir Polat: İttifakın tüm Türkiye’ye pozitif etki vereceğini düşünüyorum. Bu işte sen, ben yok… Sadece bizim olsun CHP’nin olsun gibi bir yaklaşımımız yok!Memleketimizi beka sorunu ile ilgili yapmış olduğumuz bir ittifak… İzmir’de de herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. İzmir’de CHP zaten güçlüydü, İYİ Parti’nin de İzmir’de bir gücü olduğunu inkar etmek doğru değil.  Onların gücüyle büyük bir çoğunlukla Cumhur İttifakı’nı sandıklara gömeceğiz.